LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2023 09:44 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2023 09:49

Νέα Αριστερά - Ηλιόπουλος: Δεν έχουμε απέναντι μας τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά... (βίντεο)

Τι είπε ο βουλευτής στον ΑΝΤ1 για την νέα ΚΟ και τους στόχους για το καινούριο κόμμα. Πως επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη. Τι απάντησε στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Καλημερα Ελλάδα - Ηλιόπουλος Νάσος

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν καλεσμένος την Τρίτη ο Νάσος Ηλιόπουλος, λίγες ώρες μετά από τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, στο φόντο του λογότυπου της Νέας Αριστεράς, υπάρχει πράσινο για να τονίσουμε την οικολογία, προσθέτοντας ότι «σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα, αλλά με αργά και σταθερά βήματα. Δεν είναι στόχος να φτιάξουμε ένα κόμμα με όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κ. Κασσελάκης εκλέχτηκε στην βάση μιας λευκής επιταγής, έλεγε ότι θα νικήσει το 41% του κ. Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι τρίτος στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε πως «είχε δίκιο στις δηλώσεις του για την πολυδιάσπαση. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην μιλήσει δημόσια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και το σέβομαι. Δεν μπορείς να μιλάς για ενότητα και να αναφέρεσαι σε πέμπτη φάλαγγα», προσθέτοντας για το ραντεβού τους πριν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ «είπαμε πολλά πράγματα, συζητούσαμε για δύο ώρες, προφανώς είχε αγωνία και η παρέμβαση του είχε στόχο την ενότητα».

«Δεν θα έχουμε απέναντι μας τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ή αντι-Κασελάκης, αλλά έχουμε απέναντι μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι φιλόδοξο γιατί είμαστε μόνο 11 βουλευτές, αλλά υπάρχει έλλειμμα προγραμματικής αντιπολίτευσης»

Ερωτηθείς για την στάση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς στην ψηφοφορία για τα κόκκινα δάνεια στην Βουλή, ο Νάσος Ηλιόπουλος διευκρίνισε πως «ψηφίσαμε “παρών” σε άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας για την πρώτη κατοικία. Είναι άρθρα που αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα τα έφερνε και θα τα ψήφιζε. Είναι υποκριτική και άδικη η κριτική που ξεκίνησε. Το νομοσχέδιο το καταψηφίσαμε επί της Αρχής, καταψηφίσαμε την τεράστια πλειοψηφία των άρθρων, δεν καταψηφίσαμε τα άρθρα της ευρωπαϊκής οδηγίας».

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη αν υπάρχουν «καπετανάτα» στην νέα ΚΟ, απάντησε πως «έχουμε συντροφικότητα και κοινό πολιτικό σχέδιο».

Αναφορικά με τις συνεργασίες με άλλα πολιτικά σχήματα, ο κ. Ηλιόπουλος είπε «αντί να συζητάμε με πολιτικούς χώρους, πρέπει να ξεκινήσουμε με το περιεχόμενο, για να αντιληφθεί μια μεγάλη δεξαμενή ανθρώπων που σήμερα δεν εκπροσωπείται ότι υπάρχουν θέσεις».

«Είναι υποκριτική η τάση του κ. Ανδρουλάκη για συνεργασία μαζί μας. Πρόσφατα άλλωστε είχε την ευκαιρία με την απλή αναλογική, αλλά δεν συμπορεύτηκε, παρότι δεν υπήρχαν ρεαλιστικά ουσιαστικές διαφορές σε θέματα όπως πχ. η Παιδεία», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «υπάρχουν ακόμη μεγάλες αποστάσεις με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: έχουμε 160 εργατικά δυστυχήματα, είναι τρομακτικό το νούμερο, αλλά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να κηρύξουν απεργία εκείνη την ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε την 13ωρη εργασία».

Σε ότι αφορά την απόσχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως στόχος είναι να αξιοποιηθεί μια «πολιτική ανασύνθεση για τον σχηματισμό μιας δημιουργικής πρότασης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία». 

Υποστήριξε ακόμη πως «δεν αποχώρησαν 11 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές κατέγραψε 18% και αποχωρούν έκτοτε χιλιάδες στελέχη. Ήμασταν, είμαστε και παραμένουμε βουλευτές της Αριστεράς με τις αξίες που εκλεγήκαμε. Αυτός που έσπασε το πολιτικό συμβόλαιο και κινήθηκε προς μια δεξιά κατεύθυνση, είναι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».


Ειδήσεις σήμερα:

Επίσκεψη Ερντογάν - Τσιόδρας: Ούτε αφελείς είμαστε ούτε φοβικοί στον διάλογο

Τροχαίο: νεκρός 23χρονος οδηγός μηχανής

Μαγιορκίνης - “Λευκή πνευμονία”: Ανησυχητική η αντοχή του μικροβίου στα αντιβιοτικά (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσηςΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Η Μέλπω Λεκατσά, ήταν 21 ετών στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής, όταν συνελήφθη στο Πολυτεχνείο, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα μπουντρούμια της Χούντας.

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειοΣήμερα 06:07 | Ειδήσεις

Λόγω των εκδηλώσεων έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ μεταβολές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 08:35 | Ειδήσεις

Στις 17 Νοέμβρη κορυφώθηκε η αντιδικτατορική δράση των φοιτητών, με την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα, το ραδιόφωνο στη σχολή ηλεκτρολόγων, το τανκ.

State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Τετ α τετ Ρούμπιο – Κόμπο. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: Συνελήφθη 42χρονος που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από σταθμευμένα οχήματα11:20Κυπριακό: Την Πέμπτη η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Λευκωσία11:06Δευτέρα 17 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:52Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Το μετατρέπουμε σε καθημερινή προσπάθεια για Ελλάδα ισχυρή και δίκαιη10:38Πετρέλαιο: Πτωτικά κινούνται οι τιμές10:24Πέθανε ο δημιουργός του τραγουδιού τεκίλα10:11Χαρδαλιάς - Λουκέτο σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων:Δεν θα επιτρέψουμε, τη λειτουργία δομών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ηλικιωμένων συμπολιτών μας09:57Πολυτεχνείο – Τασούλας: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο από τα εφικτά πολιτεύματα09:43Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην περιοχή της Πυλαίας09:29Βορίζια: Απολογείται ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση της βόμβας (εικόνες)09:17Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων που οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης09:03Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου08:48Αλαφούζος: Yπήρχε μια έντονη αντιπάθεια στο πρόσωπo του Παπαδημητρίου αλλά αυτό είναι άδικο08:34Τραμπ: Κυρώσεις για όποια χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία08:20Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο08:05Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου07:52Πολυτεχνείο – Λεκατσά: Νιώθω γεμάτη ως άνθρωπος που αποτέλεσα κρίκο της εξέγερσης07:38State Department: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και ΗΠΑ07:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:10Πολυτεχνείο 1973: Το χρονικό της εξέγερσης των φοιτητών (εικόνες)06:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο