LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2023 07:57

ΗΠΑ για Χαμάς: Δεν ξέραμε τίποτα πριν την επίθεση στο Ισραήλ

Τι αναφέρουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε αναφορές ότι ο “πλανητάρχης” γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς, ήδη από την ώρα του σχεδιασμού της.


 

ΓΑΖΑ - ΠΟΛΕΜΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΧΑΜΑΣ 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ήταν ενήμερη εκ των προτέρων για την επίθεση που σχεδίαζε να διαπράξει η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε χθες Κυριακή ο διευθυντής στρατηγικών επικοινωνιών του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Κέρμπι.

«Η δική μας κοινότητα πληροφοριών ανέφερε πως εξέτασε το ζήτημα — δεν έχει καμιά ένδειξη μέχρι τώρα πως είχε προειδοποιηθεί (...) ή πως γνώριζε την ύπαρξη αυτού του εγγράφου», δήλωσε ο κ. Κέρμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ διέθεταν λεπτομερείς πληροφορίες για το σχέδιο της Χαμάς να εξαπολύσει επίθεση ευρείας κλίμακας περίπου έναν χρόνο προτού γίνει.

Η ισραηλινή στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε στα χέρια της έγγραφο έκτασης περίπου 40 σελίδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο οποίο περιγραφόταν λεπτομερώς, σημείο προς σημείο, επίθεση όπως αυτή στην οποία προχώρησαν μέλη του στρατιωτικού της βραχίονα, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, την 7η Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάπου 1.200 άνθρωποι στο Ισραήλ, κατά το ρεπορτάζ.

Το έγγραφο, που κυκλοφορούσε στους κύκλους της ισραηλινής κατασκοπείας με την κωδική ονομασία «Jericho Wall» («Τείχος της Ιεριχούς»), δεν διευκρίνιζε πότε θα εξαπολυόταν η επίθεση, ωστόσο περιείχε συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς θα υφίσταντο κορεσμό τα μέτρα ασφαλείας του Ισραήλ για να γίνουν κατόπιν έφοδοι σε στρατιωτικές βάσεις και πόλεις.

Μολαταύτα η στρατιωτική ηγεσία έκρινε πως επρόκειτο για υπερβολικά φιλόδοξο και δύσκολα εφαρμόσιμο σχέδιο, παρά τις προειδοποιήσεις αναλυτών της υπηρεσίας πληροφοριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να κλέψουν το άγαλμα του Καπετανίδη (βίντεο)

Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ζαχαράκις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο