LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2023 13:10

Επίσκεψη Ερντογάν: Το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου

Ποιες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο προέδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στη χώρα μας.

AP - Ταγίπ Ερντογάν - Σύνοδος Κορυφής Ηγετών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας - Τασκένδη - Ουζμπεκιστάν

Προσδιορίζεται σταδιακά, όσο περνούν οι τελευταίες ημέρες πριν από την άφιξη, το πρόγραμμα της σύντομης επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο κ. Ερντογάν θα φτάσει λίγο πριν τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, συνοδευόμενος από πολιτικούς συνεργάτες του, υπουργούς και τούρκους δημοσιογράφους. Αποφεύχθηκε η άφιξη του στην Αθήνα το προηγούμενο βράδυ, λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την αστυνομική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρώτο ραντεβού του κ. Ερντογάν θα είναι εθιμοτυπικά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον Τούρκο πρόεδρο θα υποδεχθεί αρχηγός του Ελληνικου κράτους για πρώτη φορά μετά από το 2017. Ενώ ο κ. Ερντογάν θα βρίσκεται στο Προεδρικό, οι υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα πάρουν τον δρόμο για αρκετά υπουργεία, όπου θα γίνουν διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί αμέσως μετά το Προεδρικό Μέγαρο, θα είναι παρόντες από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διπλωματική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Άννα Μαρία Μπούρα, και από τουρκικής πλευράς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Ερντογάν Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, προγραμματίζονται κοινές δηλώσεις, και γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, το οποίο θα επέχει τη θέση συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Κατόπιν, ο Τούρκος πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της γείτονος χώρας, αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα, περίπου στις 15.00.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως - Επιστολική ψήφος: Η διαδικασία, οι φάκελοι και η “ασπίδα” κατά της νοθείας (βίντεο)

Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από το νέο έτος - Ποιους αφορούν

Κυψέλη - Τροχαίο: Μηχανή έπεσε σε δέντρο - Νεκρός ο αναβάτης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο