LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2023 22:23

Γάζα: Ο Weeknd δωρίζει 4 εκατομμύρια γεύματα

Με τη δωρεά αυτή μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης περισσότερων από 173.000 Παλαιστινίων για δύο εβδομάδες.

AP - Weeknd  - Grammys - αρχείο - υποψηφιότητες

Ο Weeknd συνεισφέρει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), ο πολυπλατινένιος καλλιτέχνης διαθέτει 2,5 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας, XO Humanitarian Fund, για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών στη Γάζα για τις οποίες έχει προειδοποιήσει το WFP.

Από τη δωρεά, που ισοδυναμεί με τέσσερα εκατομμύρια γεύματα έκτακτης ανάγκης, θα χρηματοδητεθεί η εξασφάλιση δεμάτων τροφίμων 820 μετρικών τόνων, με τα οποία μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης περισσότερων από 173.000 Παλαιστινίων για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το WFP έχει παράσχει επισιτιστική βοήθεια σε περισσότερους από 764.000 Παλαιστίνιους σε συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Χάρη στις προσπάθειες του WFP φορτηγά μετέφεραν φρέσκο ψωμί, μπάρες με χουρμάδες, κονσέρβες, αλεύρια, ζυμαρικά, σάλτσες ντομάτας και λάδι— σε δυσπρόσιτες περιοχές που ήταν προηγουμένως αδύνατον να προσεγγιστούν.

Ο Abel "The Weeknd" Tesfaye, που διορίστηκε Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως τον Οκτώβριο του 2021, έχει υποστηρίξει ενεργά την παγκόσμια αποστολή του WFP, την αντιμετώπιση της πείνας και της διατροφικής ανασφάλειας μέσω προσωπικών δωρεών ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων και μέσω του XO Humanitarian Fund που ίδρυσε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ. Το Ταμείο, το οποίο έχει συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, διέθεσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας σε γυναίκες και παιδιά στην Αιθιοπία και τώρα θα προσφέρει 2,5 εκ. δολάρια στη Γάζα.

Το 2024, ο Tesfaye δεσμεύτηκε να προσφέρει ένα δολάριο από κάθε αντίτιμο εισιτηρίου συναυλίας του στο πλαίσιο της περιοδείας του στο «After Hours ‘til Dawn» στο XO Humanitarian Fund.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαουδική Αραβία: Το “όραμα 2030” του πρίγκιπα διαδόχου και τα άλματα στην οικονομία (βίντεο)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Οροθετικοί μιλούν στον ΑΝΤ1 για το “κοινωνικό στίγμα” (βίντεο)

Ναυάγιο “Raptor”: καταγγελίες ότι... αφέθηκε να βυθιστεί το πλοίο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Σήμερα 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο