LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2023 14:08 | Ανανέωση: 01 Δεκεμβρίου 2023 14:18

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έχω αφήσει πίσω το συμβάν με τον Σούνακ – Να διαφυλάξουμε τις καλές σχέσεις

Τι είπε στο Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με τη ματαίωση της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρίσι Σούνακ - Ελγίνεια Μάρμαρα - Μάρμαρα του Παρθενώνα

Την επιθυμία του να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε μιλώντας στο Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Ερωτηθείς σχετικά με τη ματαίωση της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «θέλω να αφήσω πίσω μου το ατυχές περιστατικό αλλά χρειάζονται δύο για το τανγκό ».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στο πνεύμα των μακροχρόνια καλών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες και τις οποίες θέλω να διατηρήσω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα. Ούτε θέλω να εμπλακώ στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Μεγάλης Βρετανίας.
Είπαμε ό,τι είχαμε να πούμε σχετικά με αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο γι’ αυτό». Στην ερώτηση αν μίλησε με τον κ.Σούνακ, απάντησε «όχι».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας λέγοντας ότι ήταν πολύ σημαντική και θα βοηθήσει την Ελλάδα στα κόστη δανεισμού. «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από χώρες της Ευρωζώνης και μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια».

«Ταχεία μείωση των εκπομπών ρύπων στην Ελλάδα»

Eρωτηθείς για την παρουσία του στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28) και για τους στόχους της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της Συνόδου, καθώς όπως είπε, υπάρχει «ευρεία ανησυχία για το πού βρισκόμαστε».

«Στην Ελλάδα βιώσαμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής φέτος το καλοκαίρι και είμαστε εξαιρετικά φιλόδοξοι. Η Ελλάδα ανέλαβε τις δικές της ευθύνες, μείωσε τις εκπομπές της κατά 43% από το 2005 μιλάμε για την πιο ταχεία από άλλα κράτη της Ε.Ε., παρά την οικονομική κρίση και τις άλλες κρίσεις που βίωσε η χώρα μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πάντως πως «μπορούμε βέβαια να κάνουμε πολλά παραπάνω».

«Στόχος να αυξήσουμε τη διείσδυση των ΑΠΕ»

«Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. Έχουμε προσπαθήσει να αυξήσουμε σημαντικά την ένταξη των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και έχουμε και τη βοήθεια της επενδυτικής βαθμίδας, που είναι μία πραγματικότητα στη χώρα» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τον κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο της πράσινης μετάβασης, τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολίτες και θα ελαφρύνουν τα βάρη στους πιο αδυνάτους. «Tα οφέλη από την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα είναι πολλά, σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τη διείσδυση των ΑΠΕ για να μειώσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους πολίτες» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα σχέδια να καταστεί η χώρα εξαγωγέας πράσινης ενέργειας και για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα της παραγωγής πράσινης ενέργειας, να εξάγουμε πράσινη ενέργεια, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις αναγκες των γειτονικών χωρών και τη δική μας δίνοντας πρόσβαση σε φυσικό αέριο και αυτό κάνουμε. Ήδη καλύπτουμε σε μεγάλο βαθμό τις αναγκες της Βουλγαρίας, συνεργαζόμαστε με τη Μολδαβία και μέσα από το βόρεια Ελλάδα θέλουμε να διασφαλίσουε την ενεργειακή ασφάλεια σε πολλες χώρες».


Ειδήσεις σήμερα:

Παράσυρση Έμμας: Η απολογία του 27χρονου οδηγού

“Ενώπιος Ενωπίω” - Ο Κουτσούμπας για επιστολική ψήφο, Κασελλάκη και Γλυπτά του Παρθενώνα

Missing Kid Alert: ανήλικες μπήκαν σε ταξί και εξαφανίστηκαν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Χθες 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο