LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2023 16:49

Ουκρανία - Πούτιν: Προτρέπει τις Ρωσίδες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά... λόγω πολέμου

«Το να έχεις πολλά παιδιά, μια μεγάλη οικογένεια, πρέπει να γίνει κανόνας, τρόπος ζωής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΒΑΓΚΝΕΡ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε τις Ρωσίδες να κάνουν οκτώ ή περισσότερα παιδιά και να κάνουν τις πολυμελείς οικογένειες «τον κανόνα» εν μέσω αυξανόμενου αριθμού θυμάτων στον πόλεμο του εναντίον της Ουκρανίας.

Το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία μειώνεται σταθερά από τη δεκαετία του '90 και η χώρα έχει υποστεί περισσότερα από 300.000 θύματα από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία που διατηρεί το Κίεβο. Σε μια ομιλία μέσω σύνδεσης βίντεο στο Παγκόσμιο Ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο στη Μόσχα την Τρίτη, ο κ. Πούτιν είπε ότι η αύξηση του ρωσικού πληθυσμού θα είναι «ο στόχος μας για τις επόμενες δεκαετίες».

«Πολλοί από τους ανθρώπους μας διατηρούν την παράδοση της οικογένειας, όπου μεγαλώνουν τέσσερα, πέντε ή περισσότερα παιδιά», είπε ο Πούτιν. «Θυμηθείτε ότι στις ρωσικές οικογένειες οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας είχαν και 7 και 8 παιδιά. Ας διατηρήσουμε και ας αναβιώσουμε αυτές τις παραδόσεις. Το να έχεις πολλά παιδιά, μια μεγάλη οικογένεια, πρέπει να γίνει κανόνας, τρόπος ζωής για όλους τους λαούς της Ρωσίας».

Επικεφαλής του συνεδρίου ήταν ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος, και συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων παραδοσιακών θρησκευτικών οργανώσεων της Ρωσίας. Το θέμα του ήταν «Το παρόν και το μέλλον του ρωσικού κόσμου». Ο Πούτιν έχει ο ίδιος δημοσίως γνωστός μόνο δύο παιδιά – κόρες με την πρώην σύζυγό του Λιουντμίλα, Μαρία Βορόντσοβα και Κατερίνα Τιχόνοβα, οι οποίες επλήγησαν από τις αμερικανικές κυρώσεις μετά την εισβολή πέρυσι.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ωστόσο, εδώ και καιρό φημολογείται στον ρωσικό Τύπο ότι έχει πολλούς άλλους απογόνους από τις σχέσεις του με την εκατομμυριούχο Svetlana Krivonogikh και τη βραβευμένη με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο γυμνάστρια Alina Kabaeva. Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου δεν αναφέρονταν άμεσα στο μέγεθος των απωλειών που υπέστησαν τα ρωσικά στρατεύματα στην εισβολή του στην Ουκρανία.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος εισέρχεται στον δεύτερο χειμώνα του και ανάγκασε τον Πούτιν να διατάξει μερική επιστράτευση, με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από τον Σεπτέμβριο να αναφέρουν ότι η Μόσχα είχε στόχο να κινητοποιήσει έως και ένα εκατομμύριο εφέδρους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία πιθανότατα να ξεπέρασε τις 300.000. Το βρετανικό υπουργείο είπε επίσης ότι χιλιάδες σοροί είχαν εγκαταλειφθεί στο πεδίο της μάχης.

Η εισβολή οδήγησε επίσης σε περίπου 820.000-920.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα πολιτικής Re:Russia. Άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία λόγω της εισβολής περιλαμβάνουν τη σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού και την αυξανόμενη οικονομική επιβράδυνση που προκλήθηκε από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση.

Η Ρωσία είναι μάρτυρας μείωσης του ποσοστού γεννήσεων από πριν από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οι ειδικοί αποδίδουν αυτή την πτώση στην επιδείνωση της οικονομίας και στους αυστηρούς κανονισμούς για τις αμβλώσεις που λειτουργούν αποτρεπτικά για τους πιθανούς γονείς, σύμφωνα με τον Independent.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να αυξήσει το αυξανόμενο ποσοστό γεννήσεων στη χώρα εφαρμόζοντας διάφορα κυβερνητικά κίνητρα για άτομα με παιδιά, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών ανταμοιβών για οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά, από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από 24 χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε το πρόβλημα της υγείας του

Τουρκία: Σκότωσε μάνα και κόρη και τις έριξε δεμένες σε γκρεμό (βίντεο)

Χένρι Κίσινγκερ: Πέθανε το “γεράκι της διπλωματίας”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσειςΣήμερα 13:58 | Ειδήσεις

Τι λέει η ΕΥΔΑΠ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53Επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι 19:40Πάτρα: Νταλίκα έπεσε πάνω σε φορτηγάκι και το διέλυσε (εικόνες)19:26Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας απέτρεψε κλοπή μηχανών από ανήλικους19:12ΥΠΑΑΤ: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των πληγέντων κτηνοτρόφων18:58Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων - Θεοφανίων: Οι τελετουργίες, τα έθιμα και οι συμβολισμοί18:44Πιερρακάκης: Η πρώτη του συνεδρίαση της G7 ως πρόεδρος του Eurogroup18:31"Αποκαλύψεις": Η εξώδικη απάντηση του επιχειρηματία στον Γιώργο Μαζωνάκη18:17Λάρισα: Γυναίκα ξεψύχησε κάτω από τις ρόδες φορτηγού (εικόνες)18:03Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Γυναίκα παρασύρθηκε από αγροτικό όχημα17:50ΗΠΑ: Νεκρός εντοπίστηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο φοιτητών στο πανεπιστήμιο Brown17:36Εντίθ Πιάφ: Ο έρωτας με τον Χορν, ο γάμος με Έλληνα και η ταραχώδης ζωή της17:22Παναθηναϊκός: Θα προτείνει στη Λάτσιο 4 εκατ. ευρώ και συνιδιοκτησία για τον Μανδά17:09Παραμένουν στα μπλόκα και ενισχύουν τις δράσεις τους οι παραγωγοί σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα16:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο