LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2023 14:35 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2023 14:37

“Έλενα Βενιζέλου”: Παύθηκε η Διοικήτρια - “Ξεπάγιασαν” νεογνά, λεχώνες και καρκινοπαθείς

Άμεση μετά τις καταγελίες και την διαπίστωση του προβλήματος, ήταν η απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Μαιευτήριο - Έλενα Βενιζέλου

"Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Υγείας.

Αιτία φαίνεται πως αποτέλεσαν οι καταγγελίες για ελλιπή θέρμανση σε χώρους του νοσοκομείου με νεογέννητα, λεχωίδες και καρκινοπαθείς, όπως υποστήριξε σε διαμαρτυρία του ο σύλλογος των εργαζόμενος στο «Έλενα Βενιζέλου» 

Οι καταγγελίες για την θέρμανση 

Χωρίς θέρμανση παραμένει τις τελευταίες ημέρες το κεντρικό κτήριο Α του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει θέρμανση στο κεντρικό κτήριο με αποτέλεσμα να «έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους.

«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικο με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευών.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  «Τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Γ. Ν. «Έλενα Βενιζέλου» δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Είναι η συνέπεια των πολιτικών της κυβέρνησης, που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης για πολλοστή φορά και για επικοινωνιακούς λόγους παύει τη διοίκηση, «αποκεφαλίζοντας» έτσι έναν νέο «αποδιοπομπαίο τράγο», κάτι που έκανε στο "Βενιζέλειο" νοσοκομείο Ηρακλείου και αλλού, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην επιλογή των προσώπων που διοικούν, αλλά κυρίως γιατί ο πυρήνας του βρίσκεται στην εμμονικά ιδεοληπτική θέση της κυβέρνησης, που έχει σκοπό τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ΕΣΥ, ανακατευθύνοντας έτσι τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Μια συνεχής και σχεδιασμένη υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας που θα οδηγήσει τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, επιβαρύνοντας επιπλέον τους πολίτες. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι αν δεν αυξηθούν περαιτέρω οι δημόσιες δαπάνες στην Υγεία προς όφελος του δημόσιου χαρακτήρα της και πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, περιστατικά σαν αυτό στο «Έλενα» που μεταφέρθηκαν ακόμη και νεογνά σε άλλο κτίριο λόγω έλλειψης θέρμανσης εξαιτίας της μη προμήθειας πετρελαίου, θα συνεχίσουν να είναι ο τριτοκοσμικός κανόνας για τη χώρα μας, που μας έχει επιβάλει και γυρίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας, σαράντα (40) χρόνια μετά την εμβληματική μεταρρύθμιση του Ε.Σ.Υ.?».

Ο Ιωάννης Τσιμάρης, υπεύθυνος Υγείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η απομάκρυνση των διοικητών και διοικητριών των νοσοκομείων έχει γίνει ρουτίνα για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που θεωρεί ότι μ’ αυτόν τον τρόπο αποποιείται των ευθυνών που την βαραίνουν. Οι συνθήκες λειτουργίας του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» -όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων-  είναι επικίνδυνες για τα βρέφη, τους ασθενείς, τους εργαζομένους. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους: «το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε, με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία». Αυτό συμβαίνει σήμερα, το 2023! Και είναι ένα από τα πολλά, τα αναρίθμητα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα νοσηλευτικά ιδρύματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Έξωση σε 82χρονο: Σε ξύλινο σπιτάκι μένει ο ανάπηρος ηλικιωμένος (εικόνες)

Ηράκλειο: Μαθητές Γυμνασίου βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Κρόνος και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:22ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)12:42ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα12:29Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής12:15Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο