LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2023 16:34

Καιρός - Τετάρτη: βροχές, καταιγίδες και άνοδος θερμοκρασίας

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 


 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα δυτικά έως το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο από το απόγευμα βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 03 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 10 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή  βελτίωση τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα  φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα στα βόρεια αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε νότιους-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, με μικρή ενίσχυση στα πελάγη τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 03 έως 16 βαθμούς (στα βορειοδυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη), στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά από 05 έως 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κένυα – πλημμύρες: Εκατόμβη νεκρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο (εικόνες)

Ισραήλ – Νετανιάχου: Θα καταστρέψω τη Χαμάς μόλις λήξει η εκεχειρία

“The 2Night Show”: Καραντινάκης και Κουλίεβα για τη θεατρική τους συνεργασία



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο