LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2023 09:36 | Ανανέωση: 25 Νοεμβρίου 2023 09:34

Ζαχαράκη - Επίδομα: Πότε πιστώνεται η έκτακτη ενίσχυση για παιδιά, συνταξιούχους και ανάπηρους

Τι ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 η Υπ. Κοινωνωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις “Νταντάδες της γειτονιάς” και το πρόγραμμα ανακαίνισης και ενοικίασης κλειστών σπιτιών.

Σοφία Ζαχαράκη - Στούντιο με Θέα

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» μίλησε το πρωί του Σαββάτου, η Σοφία Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στην έκτακτη ενίσχυση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δοθεί σε ευάλωτους συμπολίτες μας πριν από τα Χριστούγεννα, η Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είπε ότι το Υπουργείο της συμμετέχει με βοηθήματα σε τρεις κατηγοριές: το επίδομα παιδιού για οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Όπως εξήγησε, πέραν της δόσης του τακτικού επιδόματος που δικαιούνται και θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα λάβουν επιπλέον 1,5 δόση του επιδόματος.

Η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «έως τις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του έκτακτου βοηθήματος, ώστε να αξιοποιηθεί ενόψει των Εορτών».

Για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ξεκίνησε η πρόσκληση για αιτήσεις από γονείς και πως «ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα με ορισμένους δήμους, μπήκε και ο Δήμος Αθηναίων για να βοηθηθούν περισσότεροι γονείς, όμως έχουμε λίγους, μόλις 82 επιμελητές και επιμελήτριες, όπως λέγονται οι νταντάδες»

Εξήγησε ότι καλύπτονται όλες οι μορφές οικογένειας και ότι οι νταντάδες, μεταξύ άλλων, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά.

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν βοήθημα 300-500 ευρώ για να αποδίσουν σε νταντάδες. Όπως τόνισε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, «είναι διάρκειας δύο ετών το πρόγραμμα, με πόρους του ΕΣΠΑ. Θα καλύψουμε 400 άτομα, είναι μικρό και δοκιμαστικό το πρόγραμμα και πρέπει να αποτιμηθεί».

Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης της ανακαίνισης κλειστών σπιτιών, ώστε να διατεθούν προς ενοικίαση, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «στα τέλη Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα και αφορά διαμερίσματα έως 100 τ.μ., ιδιοκτητών με εισόδημα έως 42.000 ευρώ και συνολική περιουσία έως 300.000 ευρώ και θα πρέπει τα σπίτια να έχουν δηλωθεί για 2 χρόνια στο Ε2 ως κενά»..

«Είναι ένα καλό μέτρο που μπορεί να αφορά έως 12.500 διαμερίσματα, στα οποία το μισθωτήριο μετά πρέπει να είναι για 3 χρόνια. Εφόσον κατατεθούν τα δικαιολογητικά, δίνεται το 40% του ποσού της ανακαίνισης», είπε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ακόμη, σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι έχουν ήδη εγκριθεί 1.608 δάνεια, ενώ συνολικά υπάρχουν 2.500 εγκεκριμένες αιτήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ζητώντας από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 15900 και να μιλήσουν με ειδικούς, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν 20 ξενώνες, όπου βρίσκουν οι γυναίκες ψυχοκοινωνική στήριξη και δωρεάν νομική στήριξη, εκεί μπορεί να φιλοξενηθούν με τα παιδιά τους και αργότερα που θα σταθούν στα πόδια τους μπορούν να βοηθηθούν και να βρουν δουλειές».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Η γιαγιά που έκανε δωρεά ένα ασθενοφόρο μιλά για την πράξη που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (βίντεο)

Πανεπιστημιούπολη: Επεισόδια και ζημιές στην Καισαριανή

Κηδεία - Βάσω Χατζή: Θρήνος και τραγούδια στο “τελευταίο αντίο" (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Χθες 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγήΧθες 22:33 | Ειδήσεις

«Για μια Ελλάδα που δε θα μας πληγώνει και δε θα μας προσβάλει, για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, διότι αυτό είναι το μήνυμα της ‘Ιθάκης'", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΧθες 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδαςΧθες 22:13 | Ειδήσεις

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο