LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2023 20:24

Γενικό Χημείο του Κράτους: Αυτοψία ΑΝΤ1 στα νέα είδη ναρκωτικών (βίντεο)

Μέσα στο Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου μεταφέρονται και εξετάζονται τα ναρκωτικά που κατάσχονται από την Αστυνομία μπήκε η κάμερα του ΑΝΤ1. Τι λένε οι ειδικοί.

Γενικό Χημείο του Κράτους - ΑΝΤ1

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Τα είναι τα ναρκωτικά που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια ακόμη και σε παιδικές ηλικίες, κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ ειδικοί επιστήμονες μίλησαν γι’αυτά στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν ουσίες που και εμείς μπορούμε να μην τις αναγνωρίσουμε. Βλέπουμε για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό το ΣΙΣΑ που εμφανίζεται την τελευταία πενταετία στους χώρους όπου είναι τα εξαρτημένα άτομα για να γίνεται χρήση, καθαρά διεγερτικό ναρκωτικό σε πολύ χαμηλή τιμή διακίνησης και μάλιστα με ένα γραμμάριο μπορούν να κάνουν ακόμη και 10 άτομα», είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής και Προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας.

Με τον προϊστάμενο τμήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους να εξηγεί πως, «το πρόβλημα με το Σίσα είναι το άτομο γερνάει πάρα πολύ γρήγορα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό είναι το πρόβλημα».

Σύμφωνα με μελέτες το ηλικιακό όριο έναρξης χρήσης ναρκωτικών βρίσκεται πια στα 12 με 13. Το 83% των ανήλικών κάνουν χρήση κάνναβης, το 7% ηρωίνη και το 7% κοκαΐνη, ΣΙΣΑ και άλλων διεγερτικών ουσιών.

«Εμένα δεν θα με εξέπληττε αν κάποιος ακόμα ακόμα και από το Δημοτικό δυστυχώς πιανόταν στη μέγγενη των ναρκωτικών στη σύγχρονη Ελλάδα των αλλεπάλληλων κρίσεων που βίωσε και η κοινωνία και η οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Λιάπης.

Όπως είπε μάλιστα ο Σ.Τσαρδάκας, «βλέπουμε και ένα ναρκωτικό που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ελλάδα κα είναι το λεγόμενο ΜΠΟΥΜ και είναι ένα είδος συνθετικής κάνναβης».

Στο πρώτο στάδιο οι επιστήμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους κάνουν μία πρώτη ανάλυση των ουσιών που τους πηγαίνουν οι αστυνομικοί.

«Έχουμε κρυσταλλική μορφή, άλλο είδος, μια μπεζ κρυσταλλική ουσία, και στη συγκεκριμένη. Είναι άλλου είδους εκστασι αλλά σε κρυσταλλική μορφή. Εδώ έχουμε  καφέ ουσία και είναι έτσι γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα και είναι ηρωίνη».

Το ναρκωτικό τοποθετείται σε αυτό το φιαλίδιο, αμέσως μετά οι επιστήμονες το βάζουν σε αυτό το σημείο, στη συνέχεια γίνεται ειδική επεξεργασία σε ένα τελευταίας τεχνολογία μηχάνημα και μετά οι επιστήμονες βλέπουν το  αποτέλεσμα. Στην οθόνη εμφανίζεται ποιο είναι το ναρκωτικό, όπως λένε οι ειδικοί πρόκειται για το δακτυλικό αποτύπωμα της ναρκωτικής ουσίας.

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές διαπιστώνουν ραγδαία αύξηση και της ουσίας φαιντανύλη κυρίως στις ΗΠΑ. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη ουσία με χαμηλή τιμή και μεγάλο περιθώριο κέρδους για όσους εμπορεύονται το θάνατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Υόρκη: Εντυπωσιακή η παρέλαση για το “Thanksgiving” (βίντεο)

Χαλκίδα: Ασθενής το “έσκασε” από το Νοσοκομείο φορώντας καθετήρα!

Γάζα: Ποιοι είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη ΓάζαΣήμερα 19:19 | Ειδήσεις

Kατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και στον πόλεμο στη Γάζα.

Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο