LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2023 13:09 | Ανανέωση: 23 Νοεμβρίου 2023 13:21

ΣΥΡΙΖΑ για αποχωρήσεις: Περιφρονούν τη λαϊκή εντολή- Η Ιστορία θα κρίνει

Η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου μετα την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου. Καταλογίζει στους αποχωρήσαντες «περιφρόνηση της λαϊκής εντολής»

ΣΥΡΙΖΑ - γραφεία - Κουμουνδούρου

Για «την πρώτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη αντίδραση μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από το κόμμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η αποχώρηση των εννέα γίνεται «χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία», ενώ μιλά για «περιφρόνηση της λαϊκής εντολής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια".


Αποχώρησαν η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της

Η Έφη Αχτσιόγλου και 8 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν, όπως ανακοίνωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει, οπότε ναι, είμαστε 11», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος εκτός κάμερας εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής και συμπλήρωσε πως, «δεν είναι εύκολη απόφαση για εμάς αυτό το πράγμα. Είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεγήκαμε και το οποίο λέγαμε αυτά τα χρόνια. Για εμάς από εδώ και πέρα είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, από πλευράς του, δεν απάντησε στο αν και ποιος θα είναι επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και ζήτησε «λίγες ημέρες υπομονή» τονίζοντας πως «όλα θα γίνουν εν καιρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμη δύο βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Όπως ανακοινώθηκε αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου και οι βουλευτές:

  • Αναγνωστόπουλου Σία
  • Αχτσιόγλου Έφη
  • Ζειμπεκ Χουσεΐν
  • Ηλιόπουλος Νάσος
  • Τζανακόπουλος Δημήτρης
  • Τζούφη Μερόπη
  • Φερχάτ Οζγκιουρ
  • Φωτίου Θεανώ
  • Χαρίτσης Αλέξης

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Δεξαμενή φορτηγού έπεσε σε αυτοκίνητο που το ακολουθούσε

Απολογία Πισπιρίγκου: Η περιγραφή της για το επεισόδιο που άφησε την Τζωρτζίνα τετραπληγική (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Παπαδημούλης


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πήλιο: Φωτιά στο Μούρεσι07:25Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας07:11ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο