LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2023 12:26

“Νταντάδες της γειτονιάς”: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Τι προβλέπεται για τους δικαιούχους γονείς. Οι περιοχές που αφορά το πρόγραμμα.

νταντά
Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr προκειμένου να καταθέσουν αίτηση οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς». Το πρόγραμμα αφορά στην κατ' οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των γονέων που θα επιλέξουν επιμελητή/τρια από το Μητρώο Επιμελητών που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει, σε δήλωσή της, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, «ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος "Νταντάδες της γειτονιάς". Στην πρώτη φάση είχε ανοίξει η πλατφόρμα ntantades.gov.gr για τους επιμελητές/επιμελήτριες (και παραμένει ανοιχτή για όσους/όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών) και τώρα άνοιξε η πλατφόρμα για τους γονείς». «Οι "Νταντάδες της γειτονιάς" είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται να βοηθήσει στην πράξη τους γονείς στη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών και νηπίων και να διευκολύνει τις οικογένειες στην καθημερινότητά τους», προσθέτει.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες), καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ. Ακόμη, δεν πρέπει να τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης είναι οι εξής: Αθηναίων, Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Νέας Ιωνίας και Παλαιού Φαλήρου.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι/όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr ή να καλούν στους τηλεφωνικύς αριθμούς 210 3258080 και 210 3258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 20:00.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Δεξαμενή φορτηγού έπεσε σε αυτοκίνητο που το ακολουθούσε

Απολογία Πισπιρίγκου: Η περιγραφή της για το επεισόδιο που άφησε την Τζωρτζίνα τετραπληγική (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Παπαδημούλης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα από τους ισχυρότερους στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑΣήμερα 13:09 | Ειδήσεις

Μια ισχυρή σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας είναι καλή όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για τον κόσμο, είπε μεταξύ άλλων η κ. Γκιλφόιλ 

Παρίσι: Εκκενώθηκε κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός - Ακινητοποίηση υπόπτου με μαχαίριΣήμερα 16:11 | Ειδήσεις

Ο άνδρας ήταν γνωστός στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, ανέφερε η εισαγγελία.

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η μάχη κατά της ακρίβειαςΣήμερα 13:16 | Ειδήσεις

"Πέρασαν οι εποχές που μπορούσατε να τάζετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή.

Τέμπη: Λήγει η προθεσμία για να δηλώσουν οι συγγενείς αν επιθυμούν εκταφή των σορών - Πόσοι δήλωσανΣήμερα 17:05 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2026, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Λήγει η προθεσμία για να δηλώσουν οι συγγενείς αν επιθυμούν εκταφή των σορών - Πόσοι δήλωσαν17:13Τρίκαλα: Νταλίκα εγκλωβίστηκε σε χωματόδρομο λόγω…GPS (εικόνες)16:59Άλιμος: Σύλληψη 17χρονου για τον ξυλοδαρμό μαθητή μέσα σε σχολείο16:45Παρίσι: Εκκενώθηκε κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός - Ακινητοποίηση υπόπτου με μαχαίρι16:32Άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό: Περίπου δύο μήνες εκτός ο Κυριακόπουλος16:18Καμένα Βούρλα: Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα - Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο (Εικόνες)16:04Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο του 2026 η νέα σιδηροδρομική γραμμή και σύγχρονα τρένα15:51Ορεστιάδα: Νεκρή η ηλικιωμένη που ανασύρθηκε από βόθρο χωρίς τις αισθήσεις της15:37Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης φοβάται τη συμβολή της "Ιθάκης" σε ένα καλύτερο μέλλον15:23ΗΠΑ: Και επίσημα "Υπουργείο Πολέμου" το Άμυνας15:09Παναθηναϊκός: Νέος τεχνικός διευθυντής ο Μιγκέλ Άνχελ Κορόνα - Αναλυτικά η ανακοίνωση14:55Γαύδος: Σορός εντοπίστηκε έξω από το λιμάνι14:41Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερη υπό όρους η αξιωματικός υπηρεσίας14:27Λάρισα: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 49χρονης που εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα φούρνου (Εικόνες)14:13Μητσοτάκης από Βουλή: Προτεραιότητά μας η μάχη κατά της ακρίβειας 13:59Πτώση τουρκικού πυροσβεστικού αεροσκάφους - Ο πιλότος είχε τραυματιστεί σε προηγούμενο αεροπορικό συμβάν 13:45Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα από τους ισχυρότερους στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑ13:31Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΕΛΙΖΑ13:17Ημαθία: Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι13:03Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι από αυτά που θα διαβάσω12:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο