LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2023 17:22

Πυγμαχία: Δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U22

Οι Αντωνία Γιαννακοπούλου και Στέλιος Κυρσανίδης διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες Ευρωπαίους πυγμάχους, κατακτώντας από ένα χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας την ελληνική πυγμαχία ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά στο «βάθρο» των επιτυχιών.

Πυγμαχία - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U22

Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U22, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, για την ελληνική πυγμαχία. Συγκεκριμένα, η Αντωνία Γιαννακοπούλου και ο Στέλιος Κυρσανίδης κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε εκατοντάδες Ευρωπαίους πυγμάχους και να κατακτήσουν από ένα χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας την ελληνική πυγμαχία ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά στο «βάθρο» των επιτυχιών.

Ο οσπονδιακός Προπονητής, Αρτούρ Μικαελιάν δήλωσε για την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 22: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με έκαναν άλλη μια φορά περήφανο. Πλέον ακούγεται η Ελλάδα στην Ευρώπη στον χώρο της πυγμαχίας και μας υπολογίζουν. Να ξέρετε όμως, ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες γεννιούνται μέσα από μεγάλες αποτυχίες και αδικίες. Πρέπει να πεισμώσουμε και να δουλέψουμε παραπάνω, επειδή έρχονται πολλά μεγάλα και δυσκολότερα πράγματα».

Η αναφορά του Αρτούρ Μικαελιάν περί αδικίας ήρθε αμέσως μετά την Επίσημη Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μιλώντας για κατάφωρη αδικία στον ημιτελικό αγώνα της Αντωνίας Γιαννακοπούλου με αντίπαλο την Τουρκάλα Γκαμζέ Σογκουκσού. Η ΕΟΠ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά την αδικία στο πρόσωπο του Αθλητή μας "Χρυσού" Πρωταθλητή Ευρώπης Μιχάλη Τσαμαλίδη στον αγώνα με αντίπαλο τον Αρτζάν Ισενί, όπου παρά την ξεκάθαρη υπεροχή του και στους 3 γύρους, οι διαιτητές έδωσαν το παιχνίδι στα σημεία 3-2, υπέρ του Ισενί, το "σενάριο" δυστυχώς επαναλήφθηκε και στο πρόσωπο της σπουδαίας Αθλήτριάς μας, Αντωνίας Γιαννακοπούλου. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές που αδικούν την Εθνική μας Ομάδα Πυγμαχίας και υπονομεύουν το πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού και θίγουν την εμπιστοσύνη που έχουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλοι εμείς που «υπηρετούμε» τον θεσμό του αθλητισμού. Σε αντίδραση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο προσβλητικό περιστατικό, θα λάβουμε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η Ελληνική Πυγμαχία αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο και αυτό όπως φαίνεται ΕΝΟΧΛΕΙ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα σε μελλοντικούς αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι εκπρόσωποι μας, που φορούν και τιμούν το εθνόσημό μας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε τις επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας γράφοντας: «Μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για τους αθλητές μας και τους προπονητές τους, που εκτός από τους αντιπάλους τους μέσα στο ρινγκ έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες που τους στέρησαν τα χρυσά μετάλλια. Εμείς θα αντιδράσουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε πολύ δυναμικά από εδώ και πέρα. Η Ελληνική Πυγμαχία είναι η Νέα ανερχόμενη δύναμη και βρίσκεται επάξια στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει!».

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας U22 συμμετείχαν η Αντωνία Γιαννακοπούλου (54 κιλά), η Βασιλική Σταυρίδου (75 κιλά), ο Στέλιος Κυρσανίδης (63,5), ο Μιχάλης Τσαμαλίδης (80) και ο Στέλιος Ρούλιας (+92 κιλά).

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτη σε βάρος δανειοληπτών: Τι ισχυρίστηκαν αστυνομικός και επιχειρηματίας

Γκάλοπ Prorata: Πρωτιά ΝΔ, πτώση ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

ΥΠΑΑΤ: Τα έκαναν “γυαλιά καρφιά” με βαριοπούλες (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας14:06Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38Μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο13:24ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη13:10Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της ότι την ανάγκαζε να εκδίδεται και την κακοποιούσε12:56“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)12:42ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα12:29Πέθανε ο Στράτος Σεφτελής12:15Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο