LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2023 22:01

Φρεγάτα Belharra: Ο “ΚΙΜΩΝ” απέκτησε… “νοημοσύνη” (βίντεο)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Naval Group από το νέο στάδιο ετοιμασίας της πρώτης ελληνικής φρεγάτας τύπου Belharra.


 

ΦΡΕΓΑΤΑ FDI BELHARRA - ΔΕΝΔΙΑΣ

Εντυπωσιακό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Naval Group , «αποκαλύπτει» ένα ακόμη «στάδιο» της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra του Πολεμικού Ναυτικού, «ΚΙΜΩΝ».

Στο βίντεο παρουσιάζονται εικόνες από τις εργασίες τοποθέτησης του PSIM, της «Μονάδας Πανοραμικών Αισθητήρων και Πληροφοριών», στην φρεγάτα Belharra που φέρει το όνομα «ΚΙΜΩΝ» και ναυπηγείται στη Λοριάν της Γαλλίας.

Όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά πλάνα, τα ειδικά συνεργεία της Naval εργάζονται νυχθημερόν για να ολοκληρωθεί το πρώτο από τα τρία πλοία που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό.

PSIM: Η «νοημοσύνη» της φρεγάτας

Το PSIM ενσωματώνει ολόκληρη τη «νοημοσύνη» του συστήματος, όπως αισθητήρες, δυνατότητες υπολογισμών, κέντρο δεδομένων και κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών για τη διεξαγωγή όλων των τομέων πολεμικών επιχειρήσεων. Η αρχιτεκτονική και οι αισθητήρες του - μεταξύ άλλων - επιτρέπουν την επιτήρηση, αναγνώριση και καταπολέμηση εναέριων μέσων ή θαλάσσιων στρατιωτικών και πολιτικών πλοίων, φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων.

Είναι εξοπλισμένο με το ψηφιακό ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών «Sea Fire» της Thales, ένα από τα πιο προηγμένα ναυτικά ραντάρ AESA στον κόσμο. Παράλληλα, διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό κέντρο πληροφοριών μάχης για τον έλεγχο των οπλικών συστημάτων, όπως επίσης συστήματα επικοινωνίας και ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η πρώτη φρεγάτα FDI «Amiral Ronarc’h», που προορίζεται για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω, η F-601 «ΚΙΜΩΝ» θα εισέλθει στη διαδικασία των δοκιμών εν όρμω. Παράλληλα, τον επόμενο μήνα αναμένεται να μεταβεί στη Λοριάν για εκπαίδευση ο πρώτος πυρήνας Ελλήνων αξιωματικών, μέρος του πληρώματος που θα παραλάβει την ελληνική φρεγάτα με την παράδοσή της στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1: 10 ή 12 βουλευτές στην ΚΟ με την Αχτσιόγλου (βίντεο)

Πλαστά έργα Τέχνης: αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 για το κύκλωμα (βίντεο)

Ο ΑΝΤ1 στο Ισραήλ: Άσκηση με αλεξιπτωτιστές που αντιμετώπισαν την εισβολή της Χαμάς (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο