LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2023 14:44

Γενί Σαφάκ: Μεταφέρουν όπλα μέσω Κύπρου για τις επιθέσεις στην Παλαιστίνη

Αιχμές ότι η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο κρύβει διεθνείς πολιτικές σκοπιμότητες, αφήνει η τουρκική εφημερίδα.

Ερωτηματικά εγείρει η Τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ για την ανθρωπιστιική βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία στη Γάζα και υποψιάζεται ότι μέσω Κύπρου στέλνονται όπλα και πυρομαχικά για τις επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα.

AP - Πέρασμα της Ράφα - ανθρωπιστική βοήθεια - Γάζα - Λωρίδα της Γάζας

«Τι κρύβεται πίσω από τον διάδρομο;», είναι ο τίτλος της Γενί Σαφάκ η οποία γράφει ότι «το αίτημα των Ελληνοκυπρίων για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα έχει εγείρει ερωτηματικά», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Εγείρονται ερωτήματα για την επιμονή της ελληνικής πλευράς της Κύπρου, η οποία αποτελεί την εφοδιαστική βάση για τις σφαγές στη Γάζα, για το αν "πίσω από το σχέδιο της ανθρωπιστικής βοήθειας κρύβεται η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών" και για το αν "το Ισραήλ θα πάρει τον έλεγχο των ακτών της Γάζας με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας".

Την ώρα που συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, η ‘Ελληνική Διοίκηση Νότιας Κύπρου’ διεξάγει διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας. Τις τελευταίες ημέρες, ο ελληνοκυπριακός Τύπος έχει αναθερμάνει το θέμα της δημιουργίας μιας θαλάσσιας οδού που θα εξασφαλίζει την απαραίτητη παροχή βοήθειας στη Γάζα μέσω της νότιας Κύπρου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το σχέδιο που πρόκειται να υλοποιήσουν οι Ελληνοκύπριοι για τη δημιουργία διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας από το λιμάνι της Λάρνακας προς τη Γάζα έγειρε ερωτηματικά.

Είναι απορίας άξιο γιατί η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία σήμερα παραδίδεται μέσω της συνοριακής πύλης Rafah της Αιγύπτου, θα παραδίδεται απευθείας στη Γάζα από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ακολουθούν τα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις για όλες αυτές τις εξελίξεις:

  • Γιατί θέλουν ο διάδρομος της ανθρωπιστικής βοήθειας να πάει στην Ελληνοκυπριακή πλευρά;
  • Σε τι αποσκοπεί η εμπλοκή των Ελληνοκύπριων;
  • Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο αφού δεν υπάρχει λιμάνι στις ακτές της Γάζας;
  • Σε τι αποσκοπεί το σχέδιο βάσει του οποίου βραχυπρόθεσμα θα γίνεται με βάρκες, μεσοπρόθεσμα με πλωτές πλατφόρμες και μακροπρόθεσμα με τη δημιουργία λιμανιού;
  • Οι Εβραίοι που καταφθάνουν από τρίτες χώρες με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα μετακομίσουν στην Γάζα;
  • Θα μεταφερθούν όπλα και πυρομαχικά στη Γάζα με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας;
  • Θα αναλάβει το Ισραήλ τον έλεγχο των ακτών της Γάζας με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας;
  • Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφερθεί θα είναι για τους κατοίκους της Γάζας; ή μήπως για τις ισραηλινές δυνάμεις;
  • Στόχος είναι η δημογραφία της Κύπρου;

Γενί Σαφάκ - Κύπρος - ανθρωπιστική βοήθεια

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λαμία: Αυτοκίνητο χτύπησε σε μπάρες και διαλύθηκε (εικόνες)

ΣΥΡΙΖΑ: Η ομάδα Αχτσιόγλου “ανοίγει την πόρτα” της εξόδου

Αργεντινή: Ο Χαβιέρ Μιλέι είναι ο νέος Πρόεδρος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της ΑττικήςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Καθυστερήσεις στα διόδια εξόδου από την Αττική. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιόσια.

Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)Σήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν στον ΑΝΤ1 εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου για του δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς.

Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Φωτογραφίες από ορισμένους από τους πλέον εντυπωσιακούς επιταφίους, που είναι στολισμένοι σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο