LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /MellonΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2023 23:47

ATP Finals - Τορίνο: Ο Τζόκοβιτς νίκησε το τουρνουά

Θρίαμβος για τον πρωταθλητή του τένις που κατέπληξε για άλλη μια φορά το κοινό του και εντυπωσίασε.

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Μπροστά σε ένα «κολασμένο» κοινό που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να «σπρώξει» τον Σίνερ και ταυτόχρονα να... εκνευρίσει τον Τζόκοβιτς, ο Σέρβος όχι μόνο δεν κατάλαβε τίποτα, αλλά με μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε με 2-0 (6-3, 6-3) τον Ιταλό στον τελικό των ATP Finals του Τορίνου, παίρνοντας «εκδίκηση» για την ήττα του στην φάση των ομίλων από τον 22χρονο.

Από το βράδυ της Κυριακής ο «Νολε» είναι ο «βασιλιάς» και των Nitto ATP Finals, κατακτώντας τον 7ο τίτλο σε 9 συμμετοχές, αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ με τον οποίο μετρούσαν από έξι!

Ο Σίνερ προσπάθησε πολύ για να φτάσει στην κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου έως τώρα στην καριέρα του, κατάφερε να κάνει το 4Χ4 μέχρι τον σημερινό αγώνα, να συσπειρώσει τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, αλλά απέναντί του βρήκε έναν Τζόκοβιτς που ήταν αδύνατο να ηττηθεί με τον τρόπο που αγωνιζόταν.

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Τι κι αν είχε απέναντί του έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στο Tour για την τρέχουσα περίοδο με 61 νίκες επί συνόλου 75 αγώνων (τρίτο καλύτερο ρεκόρ), έχοντας το καλύτερο indoor ρεκόρ με μόλις μία ήττα σε 18 αγώνες (στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Μεντβέντεφ, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις κόντρα σε Φις (Μονπελιέ) και Άλεξ ντε Μινόρ (Παρίσι) αποσύρθηκε πριν από τις αναμετρήσεις) και με ρεκόρ 12-5 απέναντι σε αθλητές του Top 10 παίκτες.

Ο Τζόκοβιτς ήταν αποφασισμένος από το ξεκίνημα του αγώνα να μην επιτρέψει στον Ιταλό να φτάσει στο στόχο του. Και το κατάφερε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Έφτασε έτσι στην κατάκτηση του έβδομου εφετινού του τίτλου, αφήνοντας πίσω του τον Κάρλος Αλκαράθ με 6, ενώ με το σημερινό πλησίασε ακόμη περισσότερο στην... κατοστάρα, μετρώντας 98 τρόπαια στην καριέρα του, πέντε λιγότερα από τον Φέντερερ και 11 από τον Τζίμι Κόνορς (109).

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου σετ ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος έδειξε από νωρίς ότι δεν είχε... όρεξη για να επιτρέψει στον αντίπαλό του να πιστέψει στο προβάδισμα και με μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ προηγήθηκε με 3-1 και λίγο αργότερα με 4-1, κρατώντας το σερβίς του.

Από κει και πέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 1-0 «σφίγγοντας» την γροθιά του προς το προπονητικό του τιμ και με μερίδα του κοινού να τον αποδοκιμάζει.

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Παίζοντας εξαιρετικό τένις ο «Νόλε» ξεκίνησε με μπρέικ στο σερβίς του Σίνερ στο δεύτερο σετ και γρήγορα γρήγορα πήρε προβάδισμα με 2-0 στα γκέιμ. Ο Ιταλός με τον κόσμο στο πλευρό του πίεσε πολύ τον Σέρβο και απείλησε με μπρέικ στο έκτο γκέιμ όταν προηγήθηκε με 40-15.

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος του αθλήματος. Έσβησε δύο μπρέικ πόιντ και με τέσσερις συνολικά πόντους προηγήθηκε με 4-2.

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Στη συνέχεια ο Σίνερ μείωσε σε 3-4, προηγήθηκε με 30-0 στο σερβίς του Τζόκοβιτς, αλλά και πάλι ο 36χρονος βρήκε τον τρόπο να καλύψει την απόσταση και να φτάσει στο 5-3. Με τον Σίρερ να σερβίρει για να μείνει στο παιχνίδι, ο Σέρβος έκανε νέο μπρέικ και μετά το νταμπλ φολτ του αντιπάλου του έφτασε στο 6-3 πανηγυρίζοντας γι΄ άλλη μια φορά ένα μεγάλο τίτλο.

Η επόμενη εβδομάδα θα τον βρει για 400ή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, διότι πολύ απλά... το αξίζει!

Ειδήσεις σήμερα:

“Η Μάγισσα”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια με καταιγιστικές εξελίξεις (εικόνες)

Γαλλία: Νεκρός 16χρονος από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ (εικόνες)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί με αιχμές η Νεολαία Θεσσαλονίκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο