LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2023 19:27

Στο Άγιο Όρος η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (εικόνες)

Την Κυριακή το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο προς τον Άθω, σκοπρίζοντας κατάνυξη και στους δύο τόπους.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «αναχώρησε» από το Αγρίνιο για το Άγιον Όρος. Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το Ιερό Κειμήλιο με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, ενώ εκατοντάδες κόσμου έφθανε ακόμη και την τελευταία στιγμή να ασπαστεί το Ιερό Λείψανο.

Πολλοί εξ αυτών δεν πρόλαβαν να προσκυνήσουν και ευλογήθηκαν από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος σήκωσε την Λειψανοθήκη ψηλά για να τους σταυρώσει την ώρα που εξερχόταν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

 Ο κ. Δαμασκηνός, λίγο πριν αναχωρήσει η Τιμία Κάρα, μίλησε στο ποίμνιό του φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι αυτές οι στιγμές, τις οποίες οι πιστοί βρέθηκαν δίπλα στο Άγιο Λείψανο, θα τους συνοδεύουν από δω και εξής, ενώ όσοι προσκύνησαν θα μεταφέρουν στα σπίτια τους την ευλογία.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Πηγή: Orthodoxianewsagency.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Ηράκλειο: Βίντεο - ντοκουμέντο με την παράσυρση και εγκατάλειψη πεζής

Τζέιμι Λι Κέρτις: Η ζωή και η καριέρα της διαχρονικής σταρ του Χόλυγουντ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί με αιχμές η Νεολαία Θεσσαλονίκης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία στο Αιγαίο20:54BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο