LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2023 12:30

Ρόδος: ποδηλάτης τραυματίστηκε λόγω λακούβας και έκανε αγωγή στον Δήμο

Πώς συνέβη το ατύχημα και τι ζητά ο άνδρας μετά τον τραυματισμό του από τον Δήμο.

τροχαίο ατύχημα - ποδήλατο

Ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την 23η Νοεμβρίου 2023 η εκδίκαση αγωγής που άσκησε ένας ημεδαπός κατά του Δήμου Ρόδου διεκδικώντας αποζημίωση για βλάβες που υπέστη όταν τροχός ποδηλάτου του έπεσε σε λακκούβα με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί.

Οπως περιγράφει στην αγωγή του, την 16η Αυγούστου 2022 και περί ώρα 22:00 οδηγούσε το ποδήλατό του, με επιμέλεια και σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, στο κέντρο της Ρόδου και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Παπανικολάου με κατεύθυνση από την οδό 7ης Μαρτίου προς την Ακτή Μιαούλη.

Εκινείτο στο άκρο δεξιό της οδού με ταχύτητα περίπου 10 χλμ/ώρα. Η οδός Γ. Παπανικολάου είναι διπλής κατεύθυνσης, με πλάτος οδοστρώματος 8,1 μέτρα, και με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Μόλις έφτασε στο ύψος της φινλανδικής καφετέριας- εστιατορίου ο εμπρόσθιος τροχός του ποδηλάτου του έπεσε σε σχηματισθείσα επί του οδοστρώματος, της ανωτέρω οδού, λακκούβα η οποία δεν ήταν εμφανής, σφηνώθηκε σ’ αυτή και δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει.

Ελλείψει σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης δεν ήταν δυνατό να αντιληφθεί τη λακκούβα και το βάθος της για να κάνει αποφευκτικό ελιγμό με αποτέλεσμα, από τον απότομο και έντονο κραδασμό, τόσο το ποδήλατό του όσο και εκείνος να πέσουν επί του οδοστρώματος και αφενός μεν το ποδήλατο να υποστεί υλικές ζημίες, εκείνος δε να τραυματισθεί.

Κατά την πτώση του αυτή και παρόλο που φορούσε εγκεκριμένου τύπου κράνος, κανονικά δεμένο, χτύπησε στο κεφάλι και προκλήθηκαν εκδορές.

Επίσης, ζαλίστηκε και παρότι δεν έχασε τις αισθήσεις του, δεν είχε πλήρη διαίσθηση του τι του είχε συμβεί.

Περαστικοί και τουρίστες έσπευσαν να τον βοηθήσουν, κάλεσαν αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τελικά διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ρόδου.

Εκεί μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακος και λοιπές ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα σφηνοειδούς αριστερά, εκδορές στο σώμα και στο πρόσωπό του, κακώσεις στο θώρακα, ενώ οι ιατροί προέβησαν σε ράμματα στο αριστερό του φρύδι.

Από το Νοσοκομείο εξήλθε πολλές ώρες αργότερα με οδηγίες για ανάπαυση, φαρμακευτική αγωγή με αναλγητικά φάρμακα και επανεξέταση μετά από δέκα ημέρες.

Στις 26 Αυγούστου 2022 λόγω ανυπόφορων πόνων του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 14 ημερών. Ήδη ακόμα σήμερα η υγεία του δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί.

Όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε κι άλλοι οδηγοί αλλά και πεζοί, που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο, έχουν χάσει την ισορροπία τους στο σημείο αυτό, που πρόκειται για σημείο «καρμανιόλα», για μια ανθρώπινη παγίδα, ενώ οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν ότι είχαν εγκαίρως και προ πολλού ειδοποιήσει το Δήμο Ρόδου όμως αυτός εγκληματικά αδιαφόρησε.

Με την αγωγή του διεκδικεί να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος Ρόδου, όπως του καταβάλει για ηθική βλάβη το ποσό των 10.000 €, νομιμοτόκως από της επιδόσεως της αγωγής και μέχρι την ολοσχερή του εξόφληση.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Χρ. Μαλιαράκης.


Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω” - Τάιλερ Μακμπέθ: Ο Στέφανος Κασσελάκης, τα… παϊδάκια και τα πεθερικά (βίντεο)

Χριστούγεννα: Σπίτι σαν… “γιορτινό χωριό” στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Κερατσίνι - Live βασανισμοί ΑμεΑ: Βίντεο φρίκης με απειλές και χτυπήματα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"Σήμερα 09:38 | Ειδήσεις

«Να συστηθώ ξανά. Είμαι ο Γιώργος Μαζωνάκης ο αληθινός» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμούΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας", δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες.

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαιΣήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Σχετικά με τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων: «Η διαγραφή μου είναι το μόνο θετικό από αυτή την υπόθεση»

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)Σήμερα 12:16 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι κάμερες θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου καθώς έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή και του λογιστή 13:54Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ – Χωρίς τις αισθήσεις του ο μοτοσικλετιστής13:40Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής γρονθοκόπησε αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού13:26Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να μπει στα δικαστήρια κουβαλώντας επτά φυσίγγια13:11Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές12:57Δικηγόρος Μαζωνάκη στο "Πρωινό": Δέχεται εκβιαστικές απειλές με "βαριά" ονόματα των φυλακών Κορυδαλλού12:43Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)12:29Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος - "Από αύριο μόνο φραπέ"11:32Κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας σε σχολείο των Χανίων 11:18Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα – Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι11:04Κοζάνη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί στη Δυτική Μακεδονία10:50Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Θεσσαλονίκη: Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης10:22Μαζωνάκης: Χαμός από κόσμο στην πρεμιέρα του, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες - "Είμαι ο Γιώργος ο αληθινός"10:08Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ 09:54Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τους ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι συμφώνησαν χρηματοοικονομική στήριξη09:40Αγία Παρασκευή: 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα στο σχολείο - Μία σύλληψη09:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο