LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2023 12:28

Χρυσοχοϊδης: Προσλήψεις στο “Βενιζέλειο” με fast track διαδικασίες

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο εν μέσω αντιδράσεων για την υποστελέχωση. Οι δεσμεύσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Μέχρι το τέλος του χρόνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου θα προσληφθούν 74 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ θα τοποθετηθούν και δέκα γιατροί, είπε σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που είχε στο Βενιζέλειο, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε ότι θα προχωρήσουν και νέες προσλήψεις με fast track διαδικασία, που θα ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες, οπότε τον Ιανουάριο θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις.

«Σε τρεις μήνες προκηρύσσονται τρεις θέσεις αναισθησιολογίας, τρεις θέσεις ακτινολογίας και μια σειρά άλλες θέσεις στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και την διοίκηση άμεσα να μου στείλουν πρόταση, ούτως ώστε τον Ιανουάριο, να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν και οι όποιες ανάγκες του νοσοκομείου» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος υπογράμμισε ότι εκτός από τις 74 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού μέχρι το τέλος του έτους, το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με περαιτέρω προσωπικό, από τις 3.000 προσλήψεις που θα γίνουν πανελλαδικά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

«Επειδή στην πολιτική, αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του νοσοκομείου, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του και ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, να καλύψουμε και θέσεις οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη και σε άλλα σημεία της χώρας», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υγείας που πριν από λίγες εβδομάδες είχε βρεθεί στο Ηράκλειο, με επίκεντρο τα προβλήματα στον χειρουργικό τομέα και τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, εξέφρασε την ικανοποίησή του όπως τόνισε που «αποκαταστάθηκε η ομαλότητα του νοσοκομείου στον χειρουργικό τομέα και πλέον υπάρχει πλήρης χειρουργική κάλυψη με τους αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα», συμπληρώνοντας ότι ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Ευθύμιος Καρακώστας, θα παραμείνει μέχρι την οριστική επιλογή διοικητή, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αργότερα σήμερα θα επισκεφθεί τη Σητεία, με επίκεντρο τα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Να στείλω ένα μήνυμα στη Σητεία ότι η απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε το νοσοκομείο, το οποίο είναι πάρα πολύ μακριά και η πλήρης λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της περιοχής», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, καταλήγοντας ότι θα επισκέπτεται συχνά τα νοσοκομεία και προαναγγέλοντας ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθεί και στο Ρέθυμνο.

Στη σύσκεψη με τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου, ο σύλλογος εργαζομένων και μέλη της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου, όπως και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο Βενιζέλειο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από υγειονομικούς και σωματεία εργαζομένων που ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Ειδήσεις σήμερα:

Καλάβρυτα: Σεισμός έγινε αισθητός σε Αχαϊα και Κορινθία

Επέτειος του Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί μέσα στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο