LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2023 17:41

Τεχεράνη: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έφτασε σε τέτοια επίπεδα που οι Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σχολεία.

AP - Ιράν - ατμοσφαιρική ρύπανση

Μαθητές σχολείων και ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τεχεράνη κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι αύριο Τετάρτη λόγω της έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επηρεάζει και άλλες πόλεις του Ιράν.

Η κυβέρνηση «αποφάσισε ότι τα μαθήματα θα γίνουν αύριο με τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά σχολεία στην επαρχία της Τεχεράνης», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο το όργανο που είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της ρύπανσης.

Το πρακτορείο κάλεσε επίσης «το ένα τρίτο των υπαλλήλων των κυβερνητικών υπηρεσιών» να «τηλεργαστούν την Τετάρτη».

Η πρωτεύουσα, η οποία έχει σχεδόν εννέα εκατομμύρια κατοίκους, έχει τυλιχθεί σε ένα γκρίζο σύννεφο εδώ και αρκετές ημέρες.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι σπάνια. Κάθε χρόνο, μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου, η ατμοσφαιρική ρύπανση κορυφώνεται σε αυτή την πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400-1.800 μέτρων, λόγω του φαινομένου που είναι γνωστό ως «θερμική αντιστροφή»: ο κρύος αέρας σε υψόμετρο εμποδίζει τον ζεστό και μολυσμένο αέρα να απελευθερωθεί.

Η ρύπανση επηρεάζει επίσης άλλες μεγάλες ιρανικές πόλεις, όπως η Μασχάντ, η Ισφαχάν (κεντρικά) και η Αχβάζ (νοτιοδυτικά).

Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία χθες Τρίτη σε τρεις πόλεις στην επαρχία Χουζεστάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Αχβάζ, και στο Ισφαχάν, σύμφωνα με το Irna.

Ο Ιρανικός Μετεωρολογικός Οργανισμός προέβλεψε ότι η «συσσώρευση ρύπων» θα συνεχίσει να επηρεάζει την Τεχεράνη μέχρι την Πέμπτη.

Τα τελευταία χρόνια, οι ιρανικές αρχές έκλεισαν επανειλημμένα τα σχολεία στην πρωτεύουσα, ιδίως το 2019, όταν παρέμειναν κλειστά για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί τον πρόωρο θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων ετησίως σε όλη τη χώρα.

Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέφερε τα βαρέα οχήματα, τις μοτοσυκλέτες, τα διυλιστήρια και τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς ως τις κύριες αιτίες της ρύπανσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χαϊδάρι: Διαρρήκτες μπούκαραν σε σπίτι και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη

Σύρος: Πέφτουν σοβάδες από τα ταβάνια σχολείου – Μαθητής πήγε στο νοσοκομείο (εικόνες)

Οζέλ: Η γιαγιά μου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη - Είμαι δίπλα στους Θρακιώτες της Τουρκίας!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο