LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2023 17:24

Βόρεια Ελλάδα: Αναβαθμίζονται εννέα νοσοκομεία

Υπεγράφησαν παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη οι συμβάσεις για την αναβάθμιση των ΤΕΠ και των υποδομών 9 Νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα.

Επειγοντα - Νοσοκομείο

Υπεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι συμβάσεις για τις ανακαινίσεις και τον εκσυγχρονισμό, συνολικά εννέα νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των χώρων τους αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι συμβάσεις αφορούν αναβάθμιση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και αναδιαρρύθμιση των Τμημάτων των Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων

  • της Βέροιας,
  • της Νάουσας,
  • των Γιαννιτσών,
  • της Έδεσσας,
  • των Γρεβενών,
  • της Καστοριάς,
  • του «Μαμάτσειου» στην Κοζάνη,
  • του «Μποδοσάκειου» στην Πτολεμαΐδα.
ΤΕΠ - Νοσοκομεία - Βόρεια Ελλάδα

Παράλληλα αφορούν την ανακαίνιση του Παθολογικού, του Ρευματολογικού, του Ορθοπαιδικού, και του Χειρουργικού τμήματος, των κοιτώνων των ιατρών, του 4ου ορόφου και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, την ανακαίνιση των ΤΕΠ και την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

Η ανακατασκευή των ΤΕΠ των Νοσοκομείων της Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των επτά Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα».

«Φτιάχνουμε τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να υποδέχονται τα νοσοκομεία μας με τρόπο αξιοπρεπή, πολιτισμένο και αποτελεσματικό τους ασθενείς μας», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την υπογραφή των συμβάσεων και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε νυχθημερόν για να απορροφήσουμε αποτελεσματικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να μπορέσουμε να αποδώσουμε στους συμπολίτες μας τα νοσοκομεία μας σε μία καλύτερη κατάσταση. Εργαζόμαστε αποφασιστικά για να κάνουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το σύστημά μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε υγεία και φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας και να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που αξίζει στους Έλληνες και στις Ελληνίδες».

ΤΕΠ - Νοσοκομεία - Βόρεια Ελλάδα

Τις συμβάσεις για την έναρξη υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών οκτώ Νοσοκομείων, αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, υπέγραψε ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και αντίστοιχα ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης υπέγραψε, την «Ανακαίνιση διαφόρων τμημάτων και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων» του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», με τους Νόμιμους Εκπροσώπους των Αναδόχων Εταιρειών.

ΤΕΠ - Νοσοκομεία - Βόρεια Ελλάδα

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και των αναδόχων εταιρειών.

ΤΕΠ - Νοσοκομεία - Βόρεια Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο