LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2023 19:14

Ενθαρρύνουμε τον θηλασμό: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς

Γράφει η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού ΜΗΤΕΡΑ.

θηλασμός

Ο μητρικός θηλασμός φοράει τα «καλά του», για να γιορτάσει την Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού όπως γίνεται κάθε χρόνο, από 1η έως 7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Το φετινό σύνθημα-Θέμα της Εβδομάδας Μητρικού θηλασμού είναι:  ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης (WABA) είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν τον θηλασμό.

Όπως είναι πλέον σε όλους γνωστό ο μητρικός θηλασμός παρέχει ζωτικά οφέλη για την υγεία του παιδιού αλλά και την υγεία της μητέρας. Είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία το παιδί θα μπορέσει να δημιουργήσει γερές βάσεις για την σωματική και πνευματική του ανάπτυξη, δεδομένου ότι το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τον άνθρωπο.

Η φετινή εβδομάδα μητρικού θηλασμού, επικεντρώνεται στον θηλασμό και την εργασία, παρέχοντας μια στρατηγική με βέλτιστες πρακτικές για να υποστηρίξει τα βασικά δικαιώματα της μητρότητας που σχετίζονται με τον θηλασμό στον χώρο της εργασίας σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά μοτίβα συμβάσεων και για να προωθήσει ενέργειες που μπορούν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί ο θηλασμός σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες όπου και αν εργάζονται.

Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να έχουν δίλημμα μεταξύ του θηλασμού των παιδιών τους και της εργασίας τους. Μείζον θέμα είναι να διασφαλιστεί ο θηλασμός στις γυναίκες για όσο το επιθυμούν και να δίνονται σε αυτές βασικές παροχές μητρότητας. Αυτές είναι: η άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών για τουλάχιστον 18 εβδομάδες, ιδανικά περισσότερο από 6 μήνες, ευέλικτο ωράριο κατά την επιστροφή τους στην εργασία, ειδικοί διαμορφωμένοι χώροι και άδεια με αποδοχές για θηλασμό ή άντληση γάλακτος εν ώρα εργασίας. Οι θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να υποστηρίζονται από τους επαγγελματίες υγείας για τη δημιουργία ατομικής τράπεζας μητρικού γάλακτος και να παρέχονται σε αυτές πληροφορίες για την σωστή χρήση αντλίας, αποθήκευσης και μεταφοράς του μητρικού γάλακτος, όταν απαιτείται για τις ανάγκες σίτισης του παιδιού τους.

Ενθαρρύνοντας τον θηλασμό στις εργαζόμενες γυναίκες, οι κοινωνίες λειτουργούν καλύτερα, βελτιώνεται η υγεία των παιδιών και των γυναικών και δημιουργείται  ένα υγιές εργατικό δυναμικό για το μέλλον.

*Άρθρο της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού ΜΗΤΕΡΑ:

-Σπανού Μάγδας, Υποδιευθύνουσας Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής MHTEΡΑ

HHG - ΚΑΠΕΤΖΩΝΗ-Καπεντζώνη Ευτυχίας, Μαίας, Συμβούλου μητρικού θηλασμού ΜΗΤΕΡΑ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΠΑΔΑ)

HHG - ΠΕΖΟΥ-Ελένης Πέζου, Μαίας, MSc, Συμβούλου μητρικού θηλασμού ΜΗΤΕΡΑ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΠΑΔΑ)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πικέρμι: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που “καρφώθηκε” σε κολώναΣήμερα 06:19 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το μοιραίο δυστύχημα που έκοψε το "νήμα της ζωής" του άνδρα.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους ΧούθιΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Το εμπορικό πλοίο έγινε στόχος «τριών πυραύλων» και στοχοποιήθηκε επειδή έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33“Το Πρωινό” - Δημήτρης Κόκοτας: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του10:20Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση10:06Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη09:52Φωτιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μιλούν στον ΑΝΤ1 για την δικαστική απόφαση (βίντεο)09:39POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια09:26Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι09:12Καρδίτσα: Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς από νεκροταφείο08:59Πρόστιμο 2000 ευρώ γιατί άφησε τον σκύλο του χωρίς νερό 08:46Γεωργία: Βουλευτίνα χτύπησε βουλευτή στο κεφάλι με ένα μπουκάλι νερό (βίντεο)08:33Λάρισα: Αυτοκίνητο χτύπησε άντρα που καθόταν σε παγκάκι πλατείας!08:19“The 2Night Show” - Γουμενίδης: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα για “να σπάει αβγά”08:06Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των παρθένων07:53“The 2Night Show” - Σακελλαρόπουλος: Από τα φτωχικά σοκάκια στις συναντήσεις με τους θρύλους των γηπέδων (βίντεο)07:39Εορτολόγιο - Μεγάλη Τρίτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Απριλίου07:26“The 2Night Show” - Χρυσοχοΐδης: Ο Βασίλης Καρράς, οι κρίσεις πανικού και το χρήμα (βίντεο)07:13ΗΠΑ: Νεκροί αστυνομικοί σε σύλληψη υπόπτου06:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο