LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2023 11:43 | Ανανέωση: 11 Νοεμβρίου 2023 12:15

ATP Finals - Τσιτσιπάς: Έχω την πνευματική ηρεμία ενός βετεράνου

Οι δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα πριν από τον πρώτο αγώνα του στο ATP Finals.

Τσιτσιπάς  - Wimbledon

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εφετινών ATP Finals, διοργάνωση στην οποία ο Στέφανος Τσιτσιπάς και οι άλλοι επτά κορυφαίοι τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη θα διεκδικήσουν τον τίτλο, τον οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κατακτήσει το 2019.

Η πρεμιέρα του «Στεφ» είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής (12/11, 15:30) απέναντι στον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Χόλγκερ Ρούνε.

Ενόψει της έναρξης του τουρνουά, ο Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα της ATP για την παρουσία του στη διοργάνωση και τις αλλαγές στο παιχνίδι και τη σκέψη του, καθώς και για τους αντιπάλους του.

Αναφορικά με την για ακόμα μία χρονιά συμμετοχή του, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι το ATP Finals είναι πολύ κοντά σε μια εμπειρία Γκραν Σλαμ. Σε Γκραν Σλαμ μπορείς να παίξεις ακόμα και αν είσαι Νο.22 στον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να πουν πολλοί ότι έχουν παίξει σε ATP Finals, οπότε για εμένα έχει μεγάλη σημασία. Και κουβαλάει μεγάλη κληρονομιά και ιστορία. Λίγοι μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν παίξει σε μια τέτοια διοργάνωση».

Όσο για τα αν αισθάνεται διαφορετικά από το 2019, όταν σήκωσε το τρόπαιο; «Έχω την πνευματική ηρεμία ενός βετεράνου και νιώθω αυτό να αλλάζει. Νιώθω αυτή τη μεγάλη αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι και να νιώθω διαφορετικά. Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν πόσο έχω αλλάξει στην προσωπικότητά μου και τον τρόπο σκέψης για τη ζωή και το τένις. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ότι ωριμάζεις ή φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία που αλλάζει η οπτική σου, αλλά για μένα είναι σίγουρα διαφορετικό τους τελευταίους μήνες».

Για τον Σίνερ σχολίασε ότι «έχει την τάση να παίζει ατρόμητο τένις και κινείται πολύ καλά. Έχει βελτιώσει την κίνησή του πολύ και τη σταθερότητα στα χτυπήματά του. Πιστεύω ότι είναι πολύ αθλητικός παίκτης. Όχι πολύ μυώδης, όχι πολύ βαρύς. Έχει αυτή την ελαφρότητα όταν καλύπτει το γήπεδο. Μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στο γήπεδο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αντίδρασή του είναι εξαιρετική. Έχει πολύ καλές ικανότητες και ταλέντο σε ό,τι αφορά την αίσθηση της μπάλας».

Τέλος, για τον Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε: «Ο Νόβακ έχει ισχυρή παρουσία και σίγουρα νιώθεις ότι είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Έχει πολύ καλή γλώσσα σώματος και βλέπεις τη νοοτροπία του όταν παίζει, είναι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο του. Είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί για τους οποίους μπορείς να το πεις αυτό. Το έχει κάνει έντονο στο παιχνίδι του, είναι κάτι που έχω νιώσει όταν τον αντιμετωπίζω».


Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Ανήλικες “έπεσαν στην παγίδα τους” και κατέληξαν στο ορφανοτροφείο

Μέσι: Η υπόσχεση του καλύτερου παίκτη του κόσμου

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Τα αίτια θανάτου του πιλότου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της ΑττικήςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Καθυστερήσεις στα διόδια εξόδου από την Αττική. Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από Κηφισό και Λιόσια.

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμωνΣήμερα 13:05 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια που ακυρώθηκαν λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα πελάγη.

Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Φωτογραφίες από ορισμένους από τους πλέον εντυπωσιακούς επιταφίους, που είναι στολισμένοι σε εκκλησίες ανά την Ελλάδα.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Ειδήσεις

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01Βοιωτία: Φωτιά στην Αγία Τριάδα 14:48Η Τουρκία υποστηρίζει τον Ρούτε για επικεφαλής του ΝΑΤΟ14:353 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου14:21Έξοδος εκδρομέων: Κίνηση και ουρές στα διόδια της Αττικής14:08Δάγκειος πυρετός: “Καμπανάκι” του ΕΟΔΥ για κρούσματα13:54Η Κίνα στέλνει διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (εικόνες)13:41Επιτάφιος: “Έργα τέχνης”σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (εικόνες)13:27Αργοσαρωνικός: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων λόγω ανέμων13:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο