LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2023 10:25

Τελετή λήξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας - Ελλάδας (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένος σε δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη, αλλά και στην σύσφιξη των τουριστικών δεσμών Ελλάδας και Κίνας.

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας με μια συναυλία από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Χονγκ Κονγκ. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν λόγο ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Ελλάδας Μύρων Φλουρής, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Δημήτριος Ιατρίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ Raistlin Lau.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα από τον πολιτικό, ναυτιλιακό, πολιτιστικό και άλλο χώρο των χωρών μας.

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Στην ομιλία του ο Πρέσβης Σιάο Τζουντσένγκ δήλωσε ότι το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας υλοποίησε την κοινή απόφαση που έλαβαν το 2019 ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα τελευταία δύο χρόνια οργανώσαμε σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων με θέμα  τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τον διάλογο των πολιτισμών και τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, οι ηγέτες μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά την κοινή τους επιθυμία να προάγουν τις πολιτισμικές ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών. Ελπίζουμε ότι η επιτυχής διοργάνωση του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας θα αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τη συνεχή ενίσχυση των ανταλλαγών, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας και την εδραίωση της ανάπτυξης των σινοελληνικών σχέσεων στις κοινωνίες μας.

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης της Ελλάδας Μύρων Φλουρής δήλωσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές και η συνεργασία μας μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των δύο χωρών, προωθώντας την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των χωρών μας. Χάρη στους δύο αρχαίους πολιτισμούς τους, η Κίνα και η Ελλάδα έχουν πολλές κοινές αξίες. Παρόλο που τις χωρίζουν μεγάλες αποστάσεις, είναι κοντά στην καρδιά και τον νου. Είμαστε πρόθυμοι να αξιοποιήσουμε την τελετή λήξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας ως μια νέα αφετηρία και να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στις πολιτιστικές ανταλλαγές και τη διμερή συνεργασία. Στη συνέχεια, ο ίδιος παρουσίασε συνοπτικά το τουριστικό όραμα της Ελλάδας που προσβλέπει στην προσέλκυση περισσότερων Κινέζων τουριστών.

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ Raistlin Lau δήλωσε ότι το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας κατάφερε να εντατικοποιήσει περαιτέρω τις επαφές και τις ανταλλαγές εντός της συνεργασίας της Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Χονγκ Κονγκ αποτελεί σημαντικό εκπρόσωπο της κουλτούρας και της τέχνης του Χονγκ Κονγκ. Δίνει παραστάσεις και παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο δυτικά κομμάτια ενσωματώνοντας παραδοσιακά ακούσματα της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ συγκεκριμένα, και αφηγείται ιστορίες των τόπων αυτών συσφίγγοντας τους δεσμούς μεταξύ των λαών.

 Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Η συναυλία της τελετής λήξης αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας της Ορχήστρας Εγχόρδων του Χονγκ Κονγκ για το 2023. Η διάσημη Κινέζα βιολονίστα Γιάο Τζουέ και οι μουσικοί της ορχήστρας μάγεψαν το κοινό με τις εκπληκτικές και γεμάτες πάθος ερμηνείες τους. Η Ορχήστρα ερμήνευσαν επίσης το γνωστό ελληνικό κομμάτι «Μια Πόλη Μαγική» και το διάσημο κινέζικο κομμάτι «Σε Αγαπώ Κίνα». Μέσα από τις μελωδίες, τις αισθήσεις και το συναίσθημα έχτισαν μια γέφυρα φιλίας για την προώθηση των διμερών πολιτιστικών ανταλλαγών και έστεψαν το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας με επιτυχία.

Τελετή λήξης - Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας - Ωδείο Αθηνών

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης για ελεύθερους επαγγελματίες: Μαχητά τα τεκμήρια - Δεν υπάρχει νέος φόρος

Μακροζωία: Κερδίστε 6 - 10 χρόνια ζωής ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές (βίντεο)

Ρεύμα - Έξυπνοι μετρητές: Ειδικά τιμολόγια ετοιμάζουν οι προμηθευτές (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο