LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2023 11:40 | Ανανέωση: 10 Νοεμβρίου 2023 13:28

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση μεταξύ συγγενών της κατηγορούμενης και δημοσιογράφου (βίντεο)

"Να παρέμβει άμεσα η ΕΣΗΕΑ", ζήτησε ο δημοσιογράφος. Διεκόπη η δίκη. Απερρίφθη το αίτημα Δασκαλάκη για αναβολή. 

Το Πρωινό - οικογένεια Πισπιρίγκου - Κουσουλος

Διακοπή και όχι αναβολή -όπως αιτήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης - αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δίκη που αφορά στην υπόθεση θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, Μαλένας και Ίριδας με κατηγορούμενη την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή, μετά την κλήρωση των ενόρκων, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος της 35χρονης μητέρας και την εκφώνηση των μαρτύρων, διεκόπη για τις 15 Δεκεμβρίου.

Η 34χρονη μόλις άκουσε το κατηγορητήριο ξέσπασε σε δάκρυα.

Λίγο αργότερα και  ενώ ο Πέτρος Κουσουλός μιλούσε για την εξέλιξη της δίκης σε ζωντανή σύνδεση στο "Πρωινό", τον πλησίασαν συγγενείς της 35χρονης κατηγορουμένης ανάμεσά τους η μητέρα και η αδερφή της και του επιτέθηκαν λεκτικά λέγοντας πως "είσαι παλιάνθρωπος, ντροπή. Θα σου κάνουμε κι άλλες μηνύσεις, μόνο να βγάζεις φωτογραφίες από νεκρά παιδιά σε νεκροτομεία ξέρεις".

Απαντώντας για το περιστατικό αυτό ο εκδότης της εφημερίδας "Μπαμ", Πέτρος Κουσουλός είπε πως "θα ζητήσω από τον τηλεοπτικό σας σταθμό για να ενημερώσω και ΕΣΗΕΑ και τα αρμόδια υπουργεία για ό, τι συμβαίνει. Δεν θα σταματήσω να κάνω τη δουλειά μου επεδή κάποιοι μπροστά σε δημοσιογράφους προχωρούν σε τέτοιες επιθέσεις. Να παρέμβει άμεσα η ΕΣΗΕΑ για αυτά τα αιχρά φαινόμενα. Για ό, τι συμβεί σε κάποιον συνεργάτη ή δικό μου άνθρωπο υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που είδατε σε ζωντανή μετάδοση".



Ο Αλέξης Κούγιας απαντώντας είπε σε δημοσιογράφους πως "του επιτέθηκαν οι συγγενείς της 35χρονης, δεν τους δικαιολογώ αλλά αυτοί οι άνθρωποι επί μήνες μου έλεγαν να κινηθώ εναντίον του, ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησαν από κοντά.Έμαθα ότι αμέσως μετά μπήκε προς την αίθουσα, γύρισε προς την κατηγορουμένη και της έκανε μία χειρονομία. Του έκαναν μηνυση και ο Κουσουλός κρατείται"

Έπειτα με νέα του παρέμβαση ο Πέτρος Κουσουλός είπε στο "Πρωινό" πως "είναι θλιβερά αυτά που συμβαίνουν. Γίνεται προσαγωγή μου στο αστυνομικό τμήμα".

ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκη η προσαγωγή Κουσουλού

Ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για την προσαγωγή του Πέτρου Κουσουλού, εξέδωσε λίγο αργότερα η ΕΣΗΕΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του από κατηγορουμένη σε ποινική δίκη και ενώ ο ίδιος την κάλυπτε δημοσιογραφικά. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουσουλός έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου. Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε νομικό μέσο. Το φαινόμενο των προσαγωγών δημοσιογράφων θα πρέπει να εξαλειφθεί."


Ειδήσεις σήμερα:

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Φωκάς

Κασσελάκης: Δημοψήφισμα από τη βάση για τις διαγραφές

Άνω Λιόσια: Επίθεση με χειροβομβίδες σε μονοκατοικία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο