LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2023 17:42 | Ανανέωση: 09 Νοεμβρίου 2023 19:22

Ερντογάν για Δύση: Είναι ανάξιοι να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Καταπέλτης ο Τούρκος πρόεδρος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορώντας τους για υπόθαλψη εγκλημάτων πολέμου.

AP - Ταγίπ Ερντογάν - Σύνοδος Κορυφής Ηγετών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας - Τασκένδη - Ουζμπεκιστάν

Σε ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής Ηγετών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, ο Ταγίπ Ερντογάν επικρίνοντας για τη Δύση είπε ότι «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς πολιτών. Είμαστε αντιμέτωποι με φανατισμό που σκοτώνει ακόμη και παιδιά. Οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τη σφαγή από απόσταση.

Είναι τόσο ανάξιοι να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πολλώ δε μάλλον να τους επικρίνουν. Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν ούτε καν να ανεχθούν, την παλαιστινιακή σημαία.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια σφαγή που νομιμοποιεί τη δολοφονία παιδιών», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «το 73% των σχεδόν 11 χιλιάδων κατοίκων της Γάζας που σκοτώθηκαν βάναυσα από το Ισραήλ είναι γυναίκες και παιδιά». Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος πρόεδρος στηλίτευσε τη Δύση ότι αρνείται να ζητήσει κατάπαυση του πυρός και να επικρίνει τον ‘παιδοκτόνο’ Ισραήλ.

«Από τις 7 Οκτωβρίου, τα παραδείγματα της υποκρισίας αυξάνονται. Οι εξελίξεις μάς δείχνουν για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ενότητά μας ως μουσουλμάνοι. Συνεχίζουμε τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες για να διασφαλίσουμε μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και να αποτρέψουμε την εξάπλωση των συγκρούσεων.

Υπό την αιγίδα της συζύγου μου, Θεού θέλοντος, στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή των συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Έτσι, θα επιδειχθεί μια ισχυρή αλληλεγγύη για την ανακούφιση των δεινών των δημοσιογράφων αδελφών μας.

Η στάση που θα κρατήσουμε ως Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας είναι πολύ σημαντική για να σταματήσει η αιματοχυσία. Θυμηθείτε, όταν σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι στο περιστατικό του Charlie Hebdo, οι παγκόσμιοι ηγέτες διαδήλωσαν μαζί στο Παρίσι. Τώρα έχουν σκοτωθεί 11.000 παιδιά και γυναίκες και ο κόσμος σιωπά. H Αμερική και η Δύση σιωπούν μαζί. Tα παιδιά και οι γυναίκες τους παρακολουθούν καθημερινά στην τηλεόραση. Αν δεν υψώσουμε τη φωνή μας εδώ σήμερα ως Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας, πότε θα το κάνουμε;» κήρυξε με ζήλο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφορά και στο ψευδοκράτος Βόρειας Κύπρου

«Το γεγονός ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία είναι παρατηρητής στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας, εκπροσωπείται στη σύνοδο κορυφής μας από τον πρόεδρο κ. Ερσίν Τατάρ αποτελεί σημαντικό μήνυμα κατά των αθέμιτων πρακτικών που εφαρμόζονται στους Κύπριους αδελφούς μας. Ως μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε να ακουστεί η φωνή των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι καταπιέζονται άδικα και απομονώνονται από παράνομες πρακτικές. Προς αυτή την κατεύθυνση, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά την έκκλησή μου για την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη σχέσεων με τους Τουρκοκύπριους σε κάθε τομέα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου που έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Συνάντηση Ερντογάν – Ραίσι

Παράλληλα, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραίσι, είχε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο Ουμπεκιστάν, όπου βρίσκόταν για τη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και διμερείς σχέσεις. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής κινητικότητας που έχει αναπτύξει ο Τούρκος πρόεδρος για κατάπαυση του πυρός. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο δυστύχημα στην Παλαιά Εθνική οδό Τριπόλεως - Κορίνθου

Πόλεμος στο Ισραήλ - Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή

The 2NightShow – Λέχου: Στην καριέρα μου πάντα ακολουθούσα το ένστικτο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο