LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2023 16:30 | Ανανέωση: 08 Νοεμβρίου 2023 17:24

Μητσοτάκης: στόχος η μείωση στο 10% των απορριμμάτων που θάβουμε (εικόνες)

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε τη νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αρκαδία.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για μια σπουδαία ημέρα για την Πελοπόννησο που αλλάζει την ζωή της μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της νέας κεντρικής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων μετατρέπει ένα διαχρονικό πρόβλημα σε προωθητικό μοχλό για το παρόν και το μέλλον των κατοίκων και των επισκεπτών της περιφέρειας», είπε ακόμα.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε επίσης ότι αυτή η μονάδα που τυπικά εγκαινιάζεται, ήδη «ανακουφίζει τους φορολογούμενους από βάρη εκατομμυρίων ευρώ που συνεπάγονταν τα υπέρογκα πρόστιμα της ΕΕ και θα προσφέρει φθηνή ενέργεια για δευτερογενές καύσιμο. Θα αναβαθμιστεί επίσης η οικονομική ζωή με πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Νίκα καθώς, όπως είπε, επισφράγισε την θητεία του με την επίλυση αυτού του ζητήματος που ταλάνιζε την περιοχή και παρά τα εμπόδια, κατάφερε να το φέρει εις πέρας…

Δήλωσε βέβαιος ότι ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός θα συνεχίσει το έργο αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κοντά του όλους τους δημάρχους χωρίς κομματικά χρώματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Να δούμε το συνολικό καλό και να αφήσουμε στην άκρη τις αντιδράσεις. Ο καθαρός αέρας δεν γνωρίζει παρατάξεις όπως και η φθηνή ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα ότι θα είναι σημαντικό το οικονομικό όφελος με 800 θέσεις στην διάρκεια της κατασκευής και πάνω από 200 για την λειτουργία των μονάδων.

Έκανε σημαντική μνεία στην ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς το έργο αυτό θα τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια που ισοδυναμεί με 6.000 νοικοκυριά.

«Κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε πει ότι τα απορρίμματα μπορεί να είναι πλούτος, επιστρέφοντας την υπεραπόδοση της μονάδας στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Εκπέμπονται 24.000 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα», είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ακόμα για μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της περιφέρειας αλλά και της χώρας και συνδέεται με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

«Είναι μια ακόμα όψη αυτού του πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού που αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Αξιοποιήθηκαν ευρωπαϊκοί πόροι 65 εκατομμυρίων ευρώ και θα διατεθούν 600 εκατομμύρια για την διαχείριση των αποβλήτων σε όλη τη χώρα. Το συγκεκριμένο έργο δικαιώνει και την επιλογή μας για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Και κατέληξε: «Στην Αρκαδία θα λειτουργούν όλες οι μονάδες και δυο σταθμοί μεταφόρτωσης στην Κορινθία και τη Νέα Κίο και στη Μεσσηνία και την Λακωνία εντός του 2024. Έως το 2030 στόχος τα απορρίμματα που θάβουμε να έχουν πέσει στο 10%. Μέσα στο 2024 θα έχουν ξεκινήσει άλλες 10 μονάδες. Ξεπεράσαμε στερεότυπα του παρελθόντος όχι για την ανακύκλωση αλλά για την δευτερογενή επεξεργασία των απορριμμάτων. Είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας αυτές οι μονάδες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η αρχή «πληρώνω ό,τι πετάω» γιατί εκτός από κίνητρα χρειαζόμαστε και αντικίνητρα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Αμβλώσεις: Το Οχάιο ψηφίζει υπέρ της προστασίας του δικαιώματος

Θεσσαλονίκη: Η μητέρα της Έμμας αγκαλιάζει τη λήπτρια του νεφρού της (βίντεο)

Νέο Ηράκλειο - Ξυλοδαρμός 16χρονης: Τι καταγγέλλει η μητέρα της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο