LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2023 21:30

Μπλε διαμάντι πουλήθηκε 41 εκατ. ευρώ

Το «Bleu Royal» είναι το μεγαλύτερο, αψεγάδιαστο, μπλε διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί μέχρι σήμερα. 

μπλε διαμάντι

Ένα εντυπωσιακό μπλε διαμάντι πουλήθηκε σήμερα στην τιμή των 41 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη της Ελβετίας. Το «Bleu Royal» είναι το μεγαλύτερο, αψεγάδιαστο, μπλε διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί μέχρι σήμερα. Παρότι οι εκτιμητές προέβλεπαν πως η τιμή πώλησης θα ξεπερνούσε τα 45 εκατ. δολάρια, εκπρόσωπος του οίκου Christie's σχολίασε πως «είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δεδομένων των όσων συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα».

Ο Μαξ Φόσετ, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων στον οίκο Christie's, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο διαμάντι των 17,6 καρατίων, που κοσμεί δαχτυλίδι, είναι μοναδικό λόγω του φανταχτερού μπλε χρώματος και του αμετάβλητου σχήματός του.

Στην ίδια εκδήλωση δημοπρατήθηκαν και άλλα κοσμήματα, αποφέροντας έσοδα άνω των 72 εκατομμυρίων ευρώ, αθροιστικά.

Χθες Δευτέρα, σε άλλη δημοπρασία του οίκου Christie's πουλήθηκε για 4,66 εκατ. ευρώ το ρολόι χειρός που φορούσε ο Μάρλον Μπράντο στην ταινία «Αποκάλυψη Τώρα» (1979). Ο ηθοποιός είχε χαράξει την υπογραφή του στο πίσω μέρος του ρολογιού, για να μην το χάσει στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Πριν από δύο χρόνια, το ίδιο ρολόι είχε πουληθεί σε δημοπρασία στην τιμή των 2,08 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσπρωτία: Σεισμός στην Παραμυθιά

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η ακρίβεια (βίντεο)

Σαρδέλες βγήκαν... στην στεριά σε Κουφονήσια και Άνδρο (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)07:46ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη07:32Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)07:19Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη07:07Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο