LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2023 21:29

Boeing: Χάκερς “χτύπησαν” τον κολοσσό της αεροναυπηγικής

Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα δημοσιεύματα για την επίθεση των χάκερς.

AP - BOEING 777X - ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων αλλά μόνο η υπηρεσία των ανταλλακτικών της.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα συμβάν που επηρέασε τη δραστηριότητά μας όσον αφορά την παραγωγή και διανομή των ανταλλακτικών» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας. «Το πρόβλημα αυτό δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η υπόθεση ερευνάται σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

«Ενημερώνουμε τους πελάτες και τους προμηθευτές μας», πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος της υπηρεσίας ανταλλακτικών της Boeing σήμερα εμφάνιζε μια λευκή σελίδα, με τη φράση «κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος», με τη διευκρίνιση ότι θα είναι και πάλι «σύντομα» διαθέσιμος.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα χάκερ με την ονομασία Lockbit είχε δώσει τελεσίγραφο στην εταιρεία την περασμένη Παρασκευή ζητώντας να της καταβληθούν λύτρα μέχρι σήμερα, 2 Νοεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει «ευαίσθητα δεδομένα».

Ένας ιστότοπος των αμερικανικών αρχών ανέφερε στα μέσα Ιουνίου ότι με βάση στοιχεία του FBI η ομάδα Lockbit εμφανίστηκε κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2020 και έχει εξαπολύσει περισσότερες από 1.700 επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες. Υπολογίζεται ότι έχει συλλέξει περίπου 91 εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κηφισιά: Μαχαίρωσε νεαρό στο κέντρο της αγοράς

ΕΕΣ - Θηλασμός: Δράσεις και χρήσιμες συμβουλές

Εκπρόσωπος Νετανιάχου στον ΑΝΤ1: Η εκεχειρία απλώς ευνοεί τη Χαμάς

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφασηΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να ασκηθεί έφεση για τις ποινές στους καταδικασθέντες, αλλά και για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Πικέρμι: Νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που “καρφώθηκε” σε κολώναΣήμερα 06:19 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το μοιραίο δυστύχημα που έκοψε το "νήμα της ζωής" του άνδρα.

Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα ΜεταφοράςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια μέσα θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και σε ποια οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας.

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους ΧούθιΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Το εμπορικό πλοίο έγινε στόχος «τριών πυραύλων» και στοχοποιήθηκε επειδή έχει χρησιμοποιηθεί για εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συμμορία μαθητών επιτέθηκε σε 13χρονο11:13Πρωτομαγιά – απεργία: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς11:00Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε πεζούς – 4 τραυματίες σε νοσοκομείο10:47Τηλεθέαση - “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”: Πρωτιά τον Απρίλιο10:33“Το Πρωινό” - Δημήτρης Κόκοτας: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του10:20Μάτι - Άρειος Πάγος: Έφεση ζητά η Αδειλίνη για την δικαστική απόφαση10:06Το ματωμένο “αρχείο” των ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη09:52Φωτιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μιλούν στον ΑΝΤ1 για την δικαστική απόφαση (βίντεο)09:39POS: “Ψαλίδι” σε χρεώσεις για 3 χρόνια09:26Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων “χτυπήθηκε” από τους Χούθι09:12Καρδίτσα: Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς από νεκροταφείο08:59Πρόστιμο 2000 ευρώ γιατί άφησε τον σκύλο του χωρίς νερό 08:46Γεωργία: Βουλευτίνα χτύπησε βουλευτή στο κεφάλι με ένα μπουκάλι νερό (βίντεο)08:33Λάρισα: Αυτοκίνητο χτύπησε άντρα που καθόταν σε παγκάκι πλατείας!08:19“The 2Night Show” - Γουμενίδης: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα για “να σπάει αβγά”08:06Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των παρθένων07:53“The 2Night Show” - Σακελλαρόπουλος: Από τα φτωχικά σοκάκια στις συναντήσεις με τους θρύλους των γηπέδων (βίντεο)07:39Εορτολόγιο - Μεγάλη Τρίτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Απριλίου07:26“The 2Night Show” - Χρυσοχοΐδης: Ο Βασίλης Καρράς, οι κρίσεις πανικού και το χρήμα (βίντεο)07:13ΗΠΑ: Νεκροί αστυνομικοί σε σύλληψη υπόπτου06:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο