LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2023 14:23 | Ανανέωση: 31 Οκτωβρίου 2023 14:36

Υποκλοπές: Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου (βίντεο)

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις ευθύνες της κυβέρνησης και ποιο το ακριβές αίτημα του υπομνήματός του.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΣ - ΑΔΑΕ

Υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών κατέθεσε την Τρίτη διά των συνηγόρων του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την ανάθεση της έρευνας σε αντεισαγγελέα του συγκεκριμένου δικαστηρίου. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, με το υπόμνημα ζητείται ενόψει όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Επίσης σημειώνεται ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από κ. Ανδρουλάκη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. Να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα κατόπιν αιτήματός του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΣ - ΑΔΑΕ

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Ανδρουλάκης δήωσε: "Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων. Εάν υπάρχει  πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός. Επίσης, μίλησα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, για τις σοκαριστικέςκαταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές. Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών. Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό πουαγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  ποιοτική δημοκρατία".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Το κράτος δικαίου δεν είναι  πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

Εξερχόμενος της εισαγγελίας, ο Νίκος Ανδρουλακης, δήλωσε: «Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων.

Εάν υπάρχει  πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.

Επίσης, μίλησα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμο, για τις σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές.

Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΣ - ΑΔΑΕ

Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό πουαγωνίστηκε για να έχουμε  κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  ποιοτική δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε:

«Το κράτος δικαίου δεν είναι  πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

 Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύση Ελευθερίας: Δεύτερη αποχώρηση βουλευτή από την Κοινοβουλετική Ομάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Άνδρας έπνιξε νεογέννητα γατάκια (βίντεο)

Φυλακές Διαβατών: Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν γενέθλια σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του Άλκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο