LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2023 20:00

Έλληνας της Δυτικής Όχθης στον ΑΝΤ1: Περιμένουν πως εδώ θα γίνει η νέα Γάζα (βίντεο)

Ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» μίλησε στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στο Ισραήλ, Νικόλα Βαφειάδη.

 Γιάννης Αναγνώστου - Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Δυτική Όχθη

Του Νικόλα Βαφειάδη

Η βία κλιμακώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για πυρήνες της Χαμάς. 

Στη Τζενίν συγκεκριμένα από τις 7 του μήνα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός και η συχνότητα των επιδρομών του ισραηλινού στρατού στο καμπ της Τζενίν και στη γύρω περιοχή, πάρα πολλές συλλήψεις και πάρα πολλοί θάνατοι.

Από τις 7 του μήνα στη Δυτική Όχθη έχουν υπάρξει συνολικά 100 δολοφονίες, θάνατοι Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους ανθρώπους να είναι παιδιά και γυναίκες.

Ο Γιάννης Αναγνώστου, στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καταγράφει ως υπεύθυνος ψυχικής υγείας, την αγωνία των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης, που ήδη βρίσκονται υπό μερικό αποκλεισμό.

«Οι Παλαιστίνιοι εδώ βλέπουν αυτό που συμβαίνει στους Παλαιστινίους στη Γάζα και περιμένουν να έρθει κάπως και η σειρά τους. Περιμένουν ότι η Δυτική Όχθη θα γίνει η καινούργια Γάζα, ότι θα έχουνε πλήρη αποκλεισμό και θα γίνει μια κάθετη κλιμάκωση της βίας. Επομένως υπάρχει πάρα πολλή αγωνία, υπάρχει πάρα πολλή ένταση, υπάρχει πάρα πολλή θλίψη και θυμός.

Την ίδια στιγμή το σύστημα υγείας στη Γάζα καταρρέει υπό το βάρος των βομβαρδισμών και των αλλεπάλληλων χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού.

Η ανθρωπιστική καταστροφή που ήδη συμβαίνει εκεί με τα 12 από τα 35 νοσοκομεία να μην λειτουργούν, με την έλλειψη, με το να μην υπάρχει ρεύμα, με τα… όλα αυτά τα βεβαρημένα νοσοκομεία να είναι ασφυκτικά γεμάτα με ανθρώπους με θέματα υγείας και ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν άσυλο στα νοσοκομεία, νομίζω ότι μια χερσαία επίθεση θα αυξήσει την επικινδυνότητα για την ασφάλεια των ανθρώπων και φυσικά για την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας», δήλωσε στον Νικόλα Βαφειάδη ο Γιάννης Αναγνώστου.

Τις ημέρες αυτές οι πύλες είναι κλειστές, διότι θεωρείται όλη η Τζενίν εμπόλεμη ζώνη. Ο Νικόλας Βαφειάδης βρέθηκε εκεί για τον ΑΝΤ1.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Οδηγός ήρθε στα χέρια με άντρα που βγήκε από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Παραλία Πλαταμώνα: Ελικόπτερο του Λιμενικού τραυμάτισε 42χρονη

Νάουσα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο