LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2023 17:58 | Ανανέωση: 27 Οκτωβρίου 2023 18:10

Γάζα - IDF: Κάτω από νοσοκομείο τα κεντρικά της Χαμάς (εικόνες)

Με εικόνες από δορυφόρους, γραφικά με αναπαραστάσεις και ηχητικά ο στρατός του Ισραήλ παρουσιάζει στοιχεία για την παρουσία της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο.

 IDF - Χαμάς - νοσοκομείο - Shifa

Ότι η Χαμάς έχει τα κεντρικά της σε υπόγειο χώρο κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, στη Γάζα, ισχυρίζεται ο Στρατός του Ισραήλ, παρουσιάζοντας σχετικές εικόνες και ηχητικά, για να υποστηρίξει την εκδοχή.

Σε επίσημη ενημέρωση που έγινε, παρουσιάστηκαν δορυφορικές εικόνες με το νοσοκομείο στην περιοχή της Γάζας, κάτω από το οποίο φέρεται να βρίσκονται τα κεντρικά της Χαμάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Χαμάς εκμεταλλεύεται την ηλεκτρική ενέργεια του νοσοκομείου.

Επιπλέον, σε ηχητικό που παρουσίασε ο IDF, στέλεχός του φέρεται να συνομιλεί με μέλος της Χαμάς, το οποίο του λέει πως υπάρχουν καύσιμα στη Γάζα, «αρκεί να έχεις γνωστούς».

Σε άλλη συνομιλία που φέρεται να είναι μεταξύ δύο μελών της Χαμάς, επιβεβαιώνεται πως, τα κεντρικά της Χαμάς είναι κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, ενώ ο Στρατός του Ισραήλ κατασκεύασε και γραφικό στο οποίο αποτυπώνεται η υπόγεια κατασκευή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαμάς διαψεύδει ότι υπάρχουν τούνελ της κάτω από το νοσοκομείο Σίφα. «Διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς ότι, έχουμε τούνελ κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και καλούμε σε επείγουσα παρέμβαση τα Ηνωμένα Έθνη και τις αραβικές και ισλαμικές χώρες να σταματήσουν οι επιθέσεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: “ΖΕΥΣ” και Spitfire “έσκισαν” τον ουρανό - Πέταξαν πάνω από τη μαθητική παρέλαση (εικόνες)

Γιώργος Γραμματικάκης: θλίψη στο “τελευταίο αντίο” (εικόνες)

Ηράκλειο: Φωτιά σε σπίτι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι με το “Ζάρι” πήγε την Ελλάδα στον τελικό00:59Europa League: Λεβερκούζεν - Αταλάντα στον τελικό00:48Ολυμπιακός: “Κάηκε” το Πασαλιμάνι από τους πανηγυρισμούς (εικόνες)00:36Μητσοτάκης για Ολυμπιακό: Το ελληνικό ποδόσφαιρο διαπρέπει00:22Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Φωταγωγήθηκε για την “Ημέρα της Ευρώπης” (βίντεο)00:08Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός στον τελικό 23:56Πλημμύρες στη Βραζιλία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία (εικόνες)23:40ΕΕΣ: Η εκδήλωση και οι βραβεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)23:26Eurovision - Ημιτελικός: Μαρίνα Σάττι και “Zari” ξεσήκωσαν το Μάλμε (βίντεο)23:13Ομόνοια: Συλλήψεις για χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)22:59Τάε Κβο Ντο: Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος ασημένιος στο Ευρωπαϊκό22:45Δυτική Ελλάδα – ενδοοικογενειακή βία: Έξι περιστατικά σε μία μέρα22:32Βύρωνας: Νεκρός από πυροβολισμούς (βίντεο)22:18Λάρισα – Σιδηρόδρομος: Μηχανές τρένων… ”τσούγκρισαν” στο σταθμό22:05Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:51Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο