LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2023 08:50

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης όσα ξέραμε ότι είναι υποκριτικά τα κάνει πράξη - Μείζον ζήτημα ο βούρκος του Διαδικτύου (βίντεο)

Τι είπε ο κ. Μαρινάκης για αυξήσεις μισθών, για τη Μέση Ανατολή και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παύλος Μαρινάκης - Καλημέρα Ελλάδα

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Για την ακρίβεια και την μείωση των τιμών

Για τη μάχη με την ακρίβεια ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως είναι καθημερινή και κάθε μέρα προστίθεται και ένα επιπλέον “όπλο” ενώ από τις βασικές προτεραιότητες είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων. «Να μη ξεχνάμε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών», πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί καθημερινά και με πολλούς τρόπους να στηρίξει τους πολίτες απέναντι και στις συνέπειες της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και την ακρίβεια, λαμβάνοντας μέτρα που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημά τους, κάνοντας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η «μόνιμη μείωση τιμής» και εντατικούς ελέγχους για την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας, εικονικών εκπτώσεων και παραβάσεων που αφορούν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Μόνιμη μείωση τιμής», έχουν ήδη ενταχθεί 233 προϊόντα, από 21 βασικές κατηγορίες. Οι μειώσεις στις τιμές ξεκινούν από 5% και φτάνουν και το 23%, αναλόγως με τον κωδικό. Στόχος του προγράμματος είναι οι κωδικοί που θα συμμετάσχουν να φτάσουν τους 500.

Ο αγώνας μας απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης συνεχίζεται καθημερινά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε τονίζοντας πως οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ είναι εντατικοί και ενώ μέχρι το 2019 ήταν μηδενικοί τώρα έχουν δοθεί πρόστιμα των 5.500.000 ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να έχει εισπραχθεί»,

Για τους μισθούς και τα επιδόματα

Σχετικά με την αύξηση μισθών ο κ. Μαρινάκης είπε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι οι μισθοί να επιστρέψουν σε επίπεδα προ κρίσης με τον κατώτατο μισθό να φτάνει τα 950 ευρώ», ενώ για τον ιδιωτικό τομέα τόνισε πως« οι αυξήσεις στο μέσο μισθό δεν είναι ίδιες με του δημοσίου όμως έχουμε αύξηση στον κατώτατο μισθό και ξεπάγωμα τριετιών»

Αναφορικά με την ανεργία ανέφερε πως στόχος είναι να πέσει κάτω από 10%.

Για την πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τις μςταναστευτικές ροές

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην ανάφλεξη στο Ισραήλ και ανέφερε πως «η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Αίγυπτο και Ισραήλ είχε στόχο την αποφυγή μία ανθρωπιστικής κρίσης, ενό επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη μεταναστευτική κρίση με πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε μηδενικές ροές στον Έβρο». Ακόμη τόνισε πως «ο πληθυσμός στις δομές έχει μειωθεί κατά 85% ενώ απάντηση για την παροχή ασύλου δίνεται πλέον σε 1,5 με 2 μήνες , σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που οι άνθρωποι αυτοί στοιβάζονταν σε δομές ντροπής και περίμεναν για τουλάχιστον 2 χρόνια δίχως καμία απάντηση».

Ο βούρκος του Διαδικτύου

«Πρόκειται για μείζον ζήτημα το οποίο πολλοί από εμάς, όχι μόνο πολιτικοί, το αντιμετωπίσαμε και είναι ο βούρκος του διαδικτύου.Και έρχεται κάποιος διατελέσας γραμματέας κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος είπε κάτι πολύ σοβαρό που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σοβαρό, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μάθουμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που μπορεί να εμπλέκονται με ανώνυμα προφίλ. Και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάρει θέση, δεν είναι κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «η υπηρεσία που προσφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως αποδεικνύει πόσο κούφια λόγια ήταν αυτά της προηγούμενης κυβένρησης ΣΥΡΙΖΑ».


Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Καιρός: σκόνη και βροχές την Παρασκευή

Euroleague: Στη Ρεάλ το clasico, πάρτι της Μονακό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδραΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Σε πεζοπορία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ένα 4χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα μαζί με τον πατέρα του.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο τουΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή την ώρα στο διαμέρισμα επί της οδού Αδανών.

Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία Σήμερα 17:36 | Ειδήσεις

Στη συγκεκριμένη μονάδα, υπήρξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας 100% θνησιμότητα, καθώς οι 40 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, κατέληξαν.

Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι 12 από τους 28 συλληφθέντεςΣήμερα 18:44 | Ειδήσεις

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 30 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 28 (ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό και ο τελευταίος δεν έχει ταυτοποιηθεί).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις σε νυχτερινό κέντρο για παράβαση του νόμου περί όπλων19:43Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για τους θανάτους 40 ασθενών στη ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας19:26Τζούντο: “Χάλκινος” ο Τσελίδης στο Καζακστάν19:11Θρήνος στη Μονακό: 17χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε τροχαίο18:54Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι 12 από τους 28 συλληφθέντες18:42Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδρα18:27Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία 18:10Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"17:52Χαλκιδική: Συλλήψεις για κλοπή χρημάτων και εργαλείων από κτηνοτροφική μονάδα 17:35Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο του 17:20Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων17:06Νέδα: Πατέρας και γιος έπεσαν σε χαράδρα - Ελικόπτερο για αεροδιακομιδή του ανηλίκου16:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Οι σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες έκρυβαν ναρκωτικά (εικόνες)16:38Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:26Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Άνδρας επιτέθηκε σε επιβάτη και πλήρωμα16:12Ρόδος: Επιχείρηση διάσωσης δύο τουριστών ο ένας τραυματίας15:58Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας15:44Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στον Εύοσμο έπειτα από απόπειρα διάρρηξης και αρπαγή τσάντας 19χρονης 15:30Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Με μια μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος 15:16Γιορτή της μητέρας: Οι ένοπλες δυνάμεις εύχονται “χρόνια πολλά” (βίντεο)15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο