LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2023 17:24

Ερντογάν: Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να γίνει κατάπαυση του πυρός; (βίντεο)

Ο τούρκος πρόεδρος σε παρέμβασή του υπέρ της ειρήνευσης ζητά να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα και το Ισραήλ.

Ερντογάν - 14η διάσκεψη Τουρκων Πρέσβεων

Σε ισχυρή διεθνή δημόσια παρέμβαση σχετικά με το ζήτημα της αναζωπύρωσης στη Μέση Ανατολή προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνοντας την Τετάρτη ανοιχτή πολιτική ομιλία του στην Άγκυρα. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, μεταξύ άλλων ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

«Καμία ενέργεια δεν δικαιολογεί τέτοια βαρβαρότητα. Το λυπηρό είναι ότι οι απολίτιστοι άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι πολιτισμένοι, απλώς παρακολουθούν. Η Επιτροπή της ΕΕ, λέει ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε ακόμη κατάπαυση του πυρός. Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Ενημερώστε μας ποιος είναι ο λογαριασμός σας. Πότε θα γίνει η κατάπαυση του πυρός; Είμαι στην πολιτική 40 χρόνια, αλλά ποτέ δεν σταθήκαμε να παρακολουθούμε αυτές τις φρικαλεότητες όπως εσείς.

Όλες οι δυτικές χώρες παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις επιθέσεις. Αυτοί που κρίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αγνοούν το δικαίωμα της Γάζας στη ζωή εδώ και 19 ημέρες. Τι απέγινε η οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δεν κοιτάς τι γράφεται εκεί; Το προσέχουν όταν τους βολεύει, αλλά όταν δεν λειτουργεί, δεν το κάνουν. Γιατί το αίμα που ρέει είναι μουσουλμανικό αίμα. Στέλνοντας ένα αεροπλανοφόρο αντί για ένα πλοίο βοήθειας, έδειξαν ποια λόμπι εξυπηρετούν. Αυτό λέγεται υποκρισία. Πόσοι ακόμη τόνοι βόμβες πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να ζητηθεί κατάπαυση του πυρός;

Όποιος δεν αντιδρά σε μια αδικία είναι βουβός δαίμονας. Ακόμα κι αν είμαστε μόνοι, δεν θα διστάσουμε να φωνάξουμε την αλήθεια.

Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους βοήθεια, από τη δημιουργία νοσοκομείων υπαίθρου μέχρι τη μεταφορά τραυματιών στη χώρα μας. Θα στείλουμε τα πλοία μας στην περιοχή όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Υπό την αιγίδα της συζύγου μου Εμινέ Ερντογάν, το έργο των αρμόδιων υπουργείων μας συνεχίζεται σε αυτό το σημείο.

Για εμάς, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των παιδιών της Γάζας και των παιδιών του Ισραήλ. Ένα παιδί είναι παιδί ανεξάρτητα από κάθε ταυτότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε τη ντροπή να παραμένουμε σιωπηλοί ενώ σκοτώνονται παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να μείνουμε σιωπηλοί. Καταρχάς, η συνείδησή μας δεν μπορεί να μας επιτρέψει να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε μια τέτοια βαρβαρότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Ιστιοφόρο χτύπησε στη Γέφυρα του Ευρίπου (εικόνες)

ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις ενόπλου (εικόνες)

Αχαΐα: Εισαγγελική παρέμβαση για τα δυο νεκρά βρέφη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)Σήμερα 20:42 | Τοπικά Νέα

Πλήθος πιστών σε μια ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου η οποία γίνεται μέσα στη θάλασσα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο