LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2023 13:57

Γιώργος Γραμματικάκης: το “αντίο” του πολιτικού κόσμου

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Γραμματικάκη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ηρακλείου, της Κρήτης και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου του Γιώργου Γραμματικάκη, του οποίου η υγεία είχε επιβαρυνθεί και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ.

Ο πολιτικός κόσμος, αποχαιρέτησε τον σπουδαίο επιστήμονα.

«Η απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στις καρδιές των φίλων του και όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Γιατί ο καθηγητής δεν ήταν, απλώς, ένας λαμπρός αστροφυσικός και ένας άξιος Κρητικός» τόνισε σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θάνατο του καθηγητή πανεπιστημίου και λαμπρού επιστήμονα Γιώργου Γραμματικάκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο εκλιπών «υπήρξε και δημιουργικός ξεναγός για όποιον γοήτευε η μαγεία του σύμπαντος, εκλαϊκεύοντας τα μυστήριά του» και προσέθεσε: «Ήταν, όμως, και ένας ενεργός πολίτης που εκπροσώπησε με αξιοπρέπεια τη χώρα μας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Ενώ, μέχρι το τέλος της διαδρομής του, με όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του, γεφύρωνε την επιστήμη και την πολιτική με πυξίδα το όραμά του για μια καλύτερη κοινωνία. Η σκέψη μου είναι με την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Ανάρτηση για τον θάνατο του Γ. Γραμματικάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης έγραψε:

«Δάσκαλος -με όλο το βάθος της λέξης- πανεπιστημιακός, πρύτανης, ευρωβουλευτής, στοχαστής.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης αφήνει σπουδαίο έργο και την πιο γλυκιά ανάμνηση ανθρωπιάς στους φοιτητές του.

Το βιβλίο του "Η Κόμη της Βερενίκης" πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Να μπει σε πάνω από 100.000 σπίτια ένα σύγγραμμα που μιλάει για τη δημιουργία του σύμπαντος και τη "μεγάλη έκρηξη".

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, με μία φράση του Τ.Σ.Έλιοτ: "Έτσι τελειώνει ο κόσμος: όχι με μία θεαματική έκρηξη αλλά με έναν λυγμό"».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως ανέφερε: "Σήμερα ξημέρωσε μια πολύ δύσκολη μέρα για όσους άκουσαν, διάβασαν, γνώρισαν και αγάπησαν τον Γιώργο Γραμματικάκη. Ο σοφός μας δάσκαλος ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι. Ο Γιώργος σφράγισε την κοινωνική, πολιτική και επιστημονική ζωή του τόπου. Διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ευρωβουλευτής. Πάνω απ' όλα, υπήρξε ένας διανοούμενος βαθιά δημοκράτης, που εξέφραζε την άποψη του με γενναιότητα ανοίγοντας νέους ελπιδοφόρους δρόμους για όλους μας. Ξεχώριζε για την ευγένεια του και την υψηλή αίσθηση χιούμορ, που ήταν αποκαλυπτική της ρίζας του από το αγαπημένο του Οροπέδιο. Σήμερα πενθούμε την απώλεια ενός σημαντικού Έλληνα, ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του".

Με ανακοίνωση του, εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Συγκεκριμένα ανέφερε :

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο και διακεκριμένο επιστήμονα, γέννημα θρέμμα της πόλης του Ηρακλείου και «αθεράπευτα Κρητικό», τον Γιώργο Γραμματικάκη.

Ο κ. Γραμματικάκης διετέλεσε Καθηγητής φυσικής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πολυγραφότατος και πολυσχιδής, υπήρξε και Ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

'Ανθρωπος προσηνής, αγάπησε και αγαπήθηκε έντονα από το Ηράκλειο και κέρδισε επάξια τον σεβασμό των συναδέλφων του, τόσο για την αφοσίωση με την οποία υπηρέτησε την επιστήμη όσο και για τον ευγενικό του χαρακτήρα, το ήθος και την εργατικότητά του. Η πορεία του αφήνει πίσω, τεράστια κληρονομιά.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Παιδοκτόνος - Θεσσαλονίκη: ομολόγησε ο πατέρας που δολοφόνησε την κόρη του

Τουρκία: Αξιωματούχος υπερασπίζεται τη Χαμάς κρατώντας σπαθί μέσα στην Αγιά Σοφιά (βίντεο)

Φώφη Γεννηματά: ο καρκίνος, οι μάχες και η πολιτική καριέρα



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Κασσελάκης στη Βαρβάκειο: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο