LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2023 15:34 | Ανανέωση: 24 Οκτωβρίου 2023 15:55

Μπερίσα για σύλληψη Μπελέρη: Προβοκάτσια του Ράμα, πλήρωσε αστυνομικό

Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δημοκρστικού Κόμματος της Αλβανίας για τη σύλληψη του δημαρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Φρέντης Μπελέρης

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, καλεσμένος σε αλβανική εκπομπή, όπου συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αθλητικού συλλόγου Παρτιζάνι, μίλησε και για το ζήτημα Μπελέρη. Ο Μπερίσα δημοσίευσε ένα σοβαρό γεγονός που δείχνει πώς η Κρατική Αστυνομία και το SPAK οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη.

Ο Μπερίσα κατήγγειλε στο στούντιο τη σκευωρία που οδήγησε τον Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Ο Ράμα υποβιβάζει σε ακραίο βαθμό το εισαγγελικό όργανο. Θέλω να ενημερώσω τους Αλβανούς απόψε για κάποιες αλήθειες σχετικά με το πρόβλημα του Μπελέρη» δήλωσε ο Μπερίσα και στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα με την καταγγελία.

«Κύριε Μπερίσα, θέλω να σας ενημερώσω ότι το άτομο που χρησιμοποιήθηκε από την Κρατική Αστυνομία για να πραγματοποιήσει την ενέργεια εναντίον του (Μπελέρη), τη διαφθορά εναντίον του Φρέντη Μπελέρη, πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ (7.000 ευρώ). Η πληρωμή έγινε από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SPAK, για αποστολή σε δίκη της ποινικής δίωξης υπ' αριθμόν 111 του 2023, υπόλογο για τον Μπελέρη... και το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Αρσέν Ράμα.

Διονύσης Φρέντη Μπελέρης - σύλληψη

Σκάνδαλο διέπραξαν αρχηγοί της τοπικής και κεντρικής αστυνομίας. Ο Διευθυντής της Αυλώνας, Ermal Mucaj, και ο Διευθυντής του Τμήματος Εγκληματικής Αστυνομίας, Neritan Nallbati, ενήργησαν αντίθετα με τον νόμο για την Κρατική Αστυνομία και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαχείριση του μυστικού ταμείου.

Ο πολίτης Arsen Rama αντιμετωπίστηκε ως εμπιστευτική πηγή και έλαβε αυτή την ανταμοιβή αμειβόμενος από το αστυνομικό ταμείο σύμφωνα με μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Η κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου είναι άκυρη και τα στοιχεία αυτά πρέπει να κηρυχθούν απαράδεκτα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξοικειωθείτε με αυτήν την πρακτική ανταμοιβής που χαρακτηρίζεται ως κρατικό μυστικό. Διάθεση από το δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας, το ένα, το άλλο μέσω της κοινοβουλευτικής ανακριτικής επιτροπής, η οποία πρέπει να διαθέτει βουλευτές εφοδιασμένους με το πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η εμπιστευτική πηγή της αστυνομίας, προκαλώντας η ίδια την πράξη διαφθοράς και η αμοιβή των 7 εκατομμυρίων λεκ του προβοκάτορα που έλαβε από την αστυνομία, καθιστά άκυρη την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 294 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπάρχει πρόβλεψη πως δεν πρέπει να προκαλείται αξιόποινη πράξη με την ώθηση ενός ατόμου να διαπράξει ένα έγκλημα που δεν θα είχε διαπράξει αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας. Αυτό επιβεβαιώνεται ως πρόκληση και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί." Αυτός είναι ο Έντι Ράμα. Είναι πίσω από αυτήν την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα».

Πηγή: himara.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης - Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει (βίντεο)

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Κασσελάκης: οι δύσκολες ώρες στην πανδημία και οι... βέρες (βίντεο) 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο