LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2023 11:46

Αυστρία - Διαβήτης: “μαϊμού” φάρμακα οδήγησαν ασθενείς στο νοσοκομείο

Φόβοι ότι υπάρχουν περισσότερα τέτοια σκευάσματα στην αγορά, μετά την έλλειψη φαρμάκων για τον διαβήτη που χρησιμοποιούν για την απώλεια κιλών.

AP - Έμμηνος ρύση - διαβήτης

Άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο στην Αυστρία αφού έλαβαν φάρμακο Ozempic για το διαβήτη που πιστεύεται πως ήταν πλαστό, ανακοινώθηκε από το ομοσπονδιακό γραφείο υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.

Οι ασθενείς αναφέρθηκε ότι εμφάνισαν υπογλυκαιμία και επιληπτικές κρίσεις, σοβαρές παρενέργειες που δείχνουν ότι το προϊόν περιείχε ινσουλίνη αντί για το δραστικό συστατικό του Ozempic, την σεμαγλουτίδη, ανέφερε το BASG σε προειδοποίηση που εξέδωσε χθες, Δευτέρα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για προγεμισμένα στυλό που φέρουν ψευδή σήμανση ως Ozempic και η Novo Nordisk επισήμανε αύξηση στις πλαστές εκδοχές του Ozempic, όπως και του φαρμάκου της για την απώλεια βάρους Wegovy, στο διαδίκτυο.

Αν και μόνον το Wegovy έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, το γεγονός ότι το Ozempic οδηγεί επίσης σε σημαντική απώλεια βάρους έχει κάνει ανθρώπους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να χρησιμοποιούν το φάρμακο αυτό "off-label" (εκτός ενδείξεων), δηλαδή όχι για την εγκεκριμένη χρήση του.

Αυτό έχει προκαλέσει έλλειψη του Ozempic, την οποία εκμεταλλεύονται εγκληματικές οργανώσεις, σύμφωνα με το BASG.

Το ομοσπονδιακό γραφείο υγειονομικής ασφάλειας της Αυστρίας δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των ασθενών που επηρεάστηκαν ούτε το πόσο σοβαρά. Εκπρόσωπός του δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει σχετικά σήμερα.

Η υπηρεσία πληροφοριών για τη δίωξη εγκλήματος ανακοίνωσε χθες ότι η ύποπτη παρτίδα προήλθε μάλλον από άλλη πηγή και όχι από φαρμακείο και ότι αποθέματά της μπορεί ακόμη να κυκλοφορούν.

Μολονότι τα τρέχοντα σκευάσματα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι είναι πλαστά, είναι συσκευασίες του 1mg, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι αυτό μπορεί να αφορά και προγεμισμένες συσκευές τύπου στυλό διαφορετικής περιεκτικότητας, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρικό ρεύμα - Δημήτρης Τσιόδρας: Νέες επιδοτήσεις για τις αυξήσεις στις τιμές (βίντεο)

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης - Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει (βίντεο)

Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία στο Αιγαίο20:54BCL: Το Περιστέρι έπεσε…μαχόμενο στον μικρό τελικό20:41Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα στοιχίσει το κατσικάκι20:28Αρθρογράφος Χουριέτ: Κοίτα το Κας και κοίτα και το Καστελλόριζο!20:14Μελάνωμα: Ελπίδες από αντικαρκινικό εμβόλιο (βίντεο)20:01Μαγνησία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη19:47Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο