LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2023 22:40

Έρευνα ΑΝΤ1 για τις σορούς στα “αζήτητα” (βίντεο)

Παρά το γεγονός ότι η ταφή επιτρέπεται 12 ώρες μετά τον πιστοποιημένο θάνατο, στο συγκεκριμένο κοιμητήριο υπάρχουν σοροί για πάνω από 2 χρόνια.

Σοροί - Αζήτητα - Τέλλογλου

Του Τάσου Τέλλογλου

Στην χώρα μας, οι περισσότεροι νεκροί στα "αζήτητα" καταλήγουν στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Παρά το γεγονός ότι η ταφή επιτρέπεται 12 ώρες μετά τον πιστοποιημένο θάνατο, στο συγκεκριμένο κοιμητήριο υπάρχουν σοροί για πάνω από 2 χρόνια !

Η στιγμή του αποχαιρετισμού ενός ανθρώπου που φεύγει από τη ζωή είναι αφορμή για συμπαράσταση από συγγενείς και φίλους. Στο νεκροταφείο του Σχιστού όμως, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του συνδέσμου δήμων κοιμητηρίου Σχιστού, Δημοσθένης Σταματάτος, ο αριθμός των σωρών που δεν αναζητά κανείς έχει τον τελευταίο καιρό εκτιναχθεί σε αριθμό.

Παρά το γεγονός ότι η ταφή επιτρέπεται 12 ωρες μετά τον πιστοποιημένο θάνατο υπάρχουν εδώ σωροί για πάνω από 2 χρόνια

"Πρώτη φορά αντιμετώπισα το πρόβλημα αδήλωτων σωρών στην καταστροφή στο Μάτι το 2018 .Η πυροσβεστική έστελνε τις σωρους από όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας η το ίδιο το Μάτι στο Σχιστο. Από εκεί πήγαιναν στην ιατροδικαστική υπηρεσία", ανέφερε.

Ο Σταματάτος λέει ότι για το φρακάρισμα του νεκροταφείου φταίει ένα γραφείο κηδειών .Αυτό του Σπύρου Δρένη που καλείται συνχά από την αστυνομία να παραλάβει σωρούς τις οποίες αλλοι δεν αναλαμβάνουν.

Ενώ τα αλλα νεκροταφεία της Αθήνας εχουν το πολύ 10 ψυκτικούς θαλάμους το νεκροταφείο του Σχιοστού εχει 70 τετοιους χώρους. Τώρα όμως η διοίκησή του ζητά να πληρώνονται τα εξοδα των ψυγείων για τις σωρούς που μένουν εκεί .Ο Δρένης που πήρε το λογαριασμό λέει ότι οι σωροί δεν του ανήκουν .Ανήκουν στο κρατος. Το κράτος νιπτει τας χείρας του αφου η κηδεία πρέποει να διαταχθεί από εισαγγελέα η αστυνομία αφού αναζητηθούν επί μήνες η χρόνια συγγενείς

Μέχρι αυτό να γίνει θα συνεχίζεται αενάως το γαϊτανάκι με τις σωρούς ανθρώπων που πεθαίνουν μόνοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυψέλη: Σύλληψη ανήλικου με καλάσνικοφ (εικόνες)

Τηλεφωνική απάτη – Ορεστιάδα: Στα χέρια της Αστυνομίας ο “μαϊμού” γιατρός

Νέο Ηράκλειο – τροχαίο δυστύχημα: 19χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο