LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2023 10:27

Σεβίλλη - Ρεάλ: Η ρατσιστική επίθεση σε παίκτη και η αποβολή οπαδού

Ρατσιστική επίθεση υπ' αριθμόν 19 (!) στον Βινίσιους Τζούνιορ από το 2018... Η ανακοίνωση της Ρεάλ και η αντίδραση του Βραζιλιάνου επιθετικού. 

AP - Σεβίλλη - Ρεάλ - ρατσιστική επίθεση - Βινίσιους Τζούνιορ

Ένας οπαδός της Σεβίλης εντοπίστηκε και αποβλήθηκε από το στάδιο «Sanchez Pizjuan» το βράδυ του Σαββάτου (21/10), για «ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά» προς τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, κατά την διάρκεια του αγώνα της La Liga, που έληξε χωρίς νικητή (1-1).

Στην σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας διευκρινίζει ότι κατήγγειλε αμέσως αυτό το άτομο στις αρχές και «καταδικάζει κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά, ακόμη και αν είναι μεμονωμένη, όπως στην προκειμένη περίπτωση», επισημαίνοντας ότι «είναι έτοιμος να συνεργασθεί με το δικαστικό σύστημα για την εξάλειψη αυτών των συμπεριφορών, που δεν αντιπροσωπεύουν τους οπαδούς ενός συλλόγου όπως η Σεβίλλη».

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τον ισπανικό Τύπο, διακρίνεται ένας άνδρας με λευκή μπλούζα, να μιμείται έναν πίθηκο, απευθυνόμενος στον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έχει πέσει θύμα ρατσιστικών πράξεων σε πολλές περιπτώσεις την περασμένη σεζόν.

AP - Σεβίλλη - Ρεάλ - ρατσιστική επίθεση - Βινίσιους Τζούνιορ

«Συγχαρητήρια στην Σεβίλλη για αυτήν την άμεση τοποθέτηση και την κύρωση σε ένα νέο θλιβερό επεισόδιο για το ισπανικό ποδόσφαιρο», έγραψε ο Βινίσιους Τζούνιορ σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ικανοποιημένος που «το πρόσωπο του σημερινού ρατσιστή είναι κολλημένο στις ιστοσελίδες» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είχα πρόσβαση σε ένα βίντεο μιας άλλης ρατσιστικής πράξης, που έγινε από παιδί. Λυπάμαι που δεν έχετε κανέναν να σας εκπαιδεύσει. Αυτό, ήταν το... μεμονωμένο επεισόδιο υπ' αριθμόν 19, από την ένταξη μου στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2018»!

AP - Σεβίλλη - Ρεάλ - ρατσιστική επίθεση - Βινίσιους Τζούνιορ

Παράλληλα, ο Βινίσιους καλεί τις αρχές να «κάνουν το καθήκον τους και να αλλάξουν τη νομοθεσία» ενόψει του πολλαπλασιασμού αυτών των πράξεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν ποινικά. Θα ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ( σ.σ. που θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία, στο Μαρόκο και στην Πορτογαλία. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε όποιον αρέσει

Ζωγράφου: Επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη με μολότοφ και καμμένα αυτοκίνητα (εικόνες)

Ηλεία: Ανατίναξαν ΑΤΜ και προκάλεσαν ζημιές (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43ΝΒΑ – Μπακς: Νέα ήττα για τα “ελάφια”09:30Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο