LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Οκτωβρίου 2023 20:08

Το Ισραήλ απομακρύνει πολίτες και διπλωμάτες από την Τουρκία

Για ποιον λόγο πραγματοποιείται η απομάκρυνση. Η ανακοίνωση του Τουρκικου Υπουργείου Άμυνας για την εκκένωση της Γάζας.

πόλεμος Ισραήλ

Μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ, Ισραηλινοί πολίτες στην Κωνσταντινούπολη άρχισαν να επιστρέφουν στη χώρα τους. Αεροσκάφος της Arkia Airlines που απογειώθηκε από το Τελ Αβίβ προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το αεροπλάνο αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη στις 19.30.

Το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ , στη χθεσινή του δήλωση, κάλεσε τους πολίτες του στην Τουρκία να εγκαταλείψουν την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Παράλληλα το Ισραήλ απομακρύνει τους διπλωμάτες του από την Τουρκία υπό τον «φόβο για την ασφάλειά τους», την ώρα που επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ισραηλίτες διπλωμάτες δεν απομακρύνθηκαν λόγω διπλωματικού επεισοδείου αλλά καθώ΄ς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά τους.

Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας για τη "Γάζα": «Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε τόσο στην ανθρωπιστική βοήθεια όσο και στην εκκένωση της Γάζας»

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη σε δήλωση σχετικά με τις δραστηριότητες του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο.
"Το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει αποφασιστικά τις δραστηριότητες αναγνωριστικής επιτήρησης, επίδειξης σημαίας/παρουσίας και εκπαίδευσης/άσκησης με επαρκή αριθμό πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο", αναφέρει ο εκπρόσωπος του Τ/ΥΠΑΜ, Ζεκί Ακτούρκ.

Όσον αφορά τα αεροπλανοφόρα που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε ότι: "Όταν ρωτάμε τους Αμερικανούς συνομιλητές μας για το θέμα αυτό, μας ενημερώνουν ότι εμπίπτουν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης μη μαχητών και αμάχων. Παρακολουθούμε κι εμείς στενά το θέμα αυτό".

Για το θέμα της βοήθειας προς την Παλαιστίνη, υποστήριξε ότι: "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συμμετάσχουν τόσο στην ανθρωπιστική βοήθεια όσο και στην εκκένωση σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν".

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Ορλεάνη: Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους και κατηγορείται ο πατέρας τους (βίντεο)

Ο Τζέιμς Μποντ στα Μετέωρα: Οι απειλές και ο ξεσηκωμός των καλόγερων

Ισραήλ: Εγγονή ομήρου μιλά στον ΑΝΤ1 για το δράμα της οικογένειας της (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο