LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2023 16:30 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2023 16:41

“Βενιζέλειο Νοσοκομείο”: Παύθηκε η διοίκηση με εντολή Χρυσοχοΐδη

Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από ασθενείς και συνοδούς για την ταλαιπωρία που υφίσταντο.

Βενιζέλειο νοσοκομείο - Ηρακλειο

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ).

Χθες, ο υπουργός είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία από τις αναβολές των χειρουργείων στο Ηράκλειο, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη πλήρως ως αρμόδιος υπουργός, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες του Ηρακλείου για την πολλή ταλαιπωρία που υπέστησαν», ανέφερε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης, το Βενιζέλειο Γ.Ν. Ηρακλείου, τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν σταματούν από την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος. Το τελευταίο διάστημα μετά από απόφαση της συνέλευσης του χειρουργικού τομέα αποφασίστηκε να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Το θέμα θίξαμε αρκετές φορές στο μεσοδιάστημα κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Το Υπουργείο και ο Υπουργός απόντες από τη διαχείριση του προβλήματος για περισσότερο από ένα μήνα. Μόλις χθες ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών αναισθησιολόγων ώστε να καλύψουν τις ανάγκες. Η αντίδρασή του αρκετά καθυστερημένη και ελλιπής. Σήμερα ανακοινώνει την παύση από τα καθήκοντά τους του Διοικητή και της Αναπληρώτριας διοικήτριας του εν λόγω νοσοκομείου.

Μεταθέτει την ευθύνη των προσλήψεων μόνιμου και τακτικού προσωπικού στους υφισταμένους του. Η επικοινωνία καλά κρατεί. Η κατάσταση αυτή επικρατεί στην πλειοψηφία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία η ίδια έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες δομές Υγείας πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Αίας Μανθόπουλος

Euro 2024 - Εθνική Ελλάδος: Ο “δρόμος” της πρόκρισης περνά από τα play off του Nations League

Καταγγελία: Οδηγός σχολικού λεωφορείου ξυλοκόπησε ΑμεΑ μετά από τροχαίο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο