LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2023 17:17

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Σύγχρονα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Δείτε πόσο πιο ασφαλής θα ήταν η ζωή όλων, αν περισσότεροι ανάμεσά μας είχαν την εκπαίδευση για ΚΑΡΠΑ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΚΑΡΠΑ - 1000ΑΡΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς απευθύνει έκκληση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευσης όλων στην ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α).

Το φετινό μήνυμα θυμίζει σε όλους ότι ‘’Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή". Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι, στις δέκα καρδιακές ανακοπές που συμβαίνουν, ποσοστό λιγότερο από το 20% των παρευρισκόμενων μπορούν να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες Βασικής Υποστήριξης Ζωής. Το ποσοστό αυτό δε, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ μικρότερο, αγγίζοντας το 5%. Εάν τα ποσοστά αυτά μπορούσαν, μέσω κατάλληλης εκπαίδευσης, να βελτιωθούν σε κάθε χώρα, θα μπορούσαν να σώζονται εκατοντάδες χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο, μετά από αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές που συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εκπαιδευτών και παρόχων πρώτων βοηθειών, και σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Αναφοράς για την Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών (GFARC), στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρώτων βοηθειών, με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις βέλτιστες πρακτικές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να λάβουμε την πολύτιμη αυτή εκπαίδευση, μπορούμε να απευθυνόμαστε στην Υπηρεσία Αγωγής Υγείας της οργάνωσης, στο τηλ. 2108227438 ή το mail healtheducation@redcross.gr .

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές - Ποσοστά προσέλευσης: “Καλπάζει” η αποχή

“Στούντιο με θέα” - Κάτοικος Ισραήλ: κρυβόμαστε από τα παιδιά μας για να κλάψουμε (βίντεο)

Ισράηλ: Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Τετάρτη σε 172 σημεία17:54Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη17:48Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία17:36Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10Νέος Δικαστικός Χάρτης – Κουτσούμπας: Διευκολύνει τη “δικαιοσύνη των ισχυρών”16:57Περού: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)16:45Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή16:33Χανιά: Καυστικό υγρό έπεσε στο μάτι υπαλλήλου καθαριότητας16:21Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα16:09Λονδίνο - Επίθεση με σπαθί: Νεκρός ένας 13χρονος 15:56Ηράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ15:43Μεγάλη Τρίτη - “Παγιδευμένοι”: Τι έχει στο μυαλό του ο Ιάσονας; (sneak preview)15:32Τερίμ - Παναθηναϊκός: σε αναζήτηση καινούργιου προπονητή15:19Κασσελάκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41%15:06Κορυδαλλός: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φυλακή14:54Βασιλιάς Κάρολος: Σε κλινική για τον καρκίνο η πρώτη επίσκεψή του (εικόνες)14:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο