LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2023 21:14

Ιερά Σύνοδος: Τοποθετήθηκαν οι νέοι Γραμματείς

Οι νέοι γραμματείς που τοποθετήθηκαν κατόπιν συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Η εκλογή του Αρχιγραμματέα και του Α' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου σε θέσεις Μητροπολιτών, προκάλεσε αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε στο περιθώριο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοποθέτησε:

  • Αρχιγραμματέα τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη
  • Α' Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο
  • Β' Γραμματέα τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου.

Επίσης, μετακίνησε τον αρχιμανδρίτη Διονύσιο Χατζηαντωνίου από τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στη θέση του Γραμματέως παρά το Αρχιγραμματεί.

Τη θέση του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης Σάββας Ζέρβας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν:

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου τοποθετήθηκαν:

ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

α. Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β' Γραμματεύς - Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

β. Στη θέση του Α' Γραμματέως - Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.

γ. Στη θέση του Β' Γραμματέως - Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.

δ. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.

ε. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Δαρδανός.

στ. Στη θέση του Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σάββας Ζέρβας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στην Ιεράπετρα

Γάζα – Έκκληση εγκλωβισμένων μέσω ΑΝΤ1: Ανοίξτε τα μάτια σας στη γενοκτονία που γίνεται

Πάτρα: Πέθανε προσπαθώντας να αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα - Le Monde: Διαρρήξεις σε τράπεζες με λεία 66000000 ευρώ16:04Πάσχα: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση15:50Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή15:36Revenge porn: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για διακίνηση φωτογραφιών της15:23Ανάσταση: Ο Δήμος που θα γιορτάσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα 15:10Λευκάδα: Αιματηρή συμπλοκή με θύμα 23χρονο14:56Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου (εικόνες)14:42Ιρλανδία – Γάζα: Κατάληψη φοιτητών για τον πόλεμο (βίντεο)14:29Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άνδρα στην μέση του δρόμου 14:16Φλώρινα: Χάκαρε το Facebook του φίλου τους και τους πήρε λεφτά14:08Άρτα: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της σε δύο νεφροπαθείς13:55Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις13:41Άννα Παναγιωτοπούλου: “Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός13:28Mr Bitcoin: Η ομολογία και η ποινή που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ13:15Βλάντο Τζούροβιτς: Νεκρός ο γιός του - Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του λίγες ώρες νωρίτερα13:01Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη 1 γυναίκας και 5 ανδρών την Μεγάλη Παρασκευή12:48Κέρκυρα: Έσπασαν τους μπότηδες για την Πρώτη Ανάσταση (εικόνες)12:34Ιεροσόλυμα: Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός (βίντεο)12:20Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)12:07Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)11:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο