LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2023 20:06 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2023 20:08

Έλληνες του Ισραήλ στον ΑΝΤ1 για τη φρίκη του πολέμου

Έλληνες που ζουν μόνιμα στο Ισραήλ και έρχονται όπως όπως στην Ελλάδα μίλησαν στον ΑΝΤ1, για το βιώνουν εκεί.

Δελτίο Ειδήσεων - Ισραήλ - επιστροφή Ελλήνων

Της Κατερίνας Χαραλαμπάκου

Τέταρτη μέρα πολέμου στο Ισραήλ και οι Έλληνες που μένουν στην ευρύτερη περιοχή βιώνουν τις συγκρούσεις. Ο Γιάννης Ιατρού ζει από 12 χρόνων στο Τελ Αβίβ, εκεί έχει κτίσει, όπως λέει τη ζωή του.

«Ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, είτε είναι ρουκέτες της Χαμαί που χτυπάνε διπλανές πόλεις του Τελ Αβίβ, σα να σας λέω μένω στο κέντρο της Αθήνας και χτυπάνε το Περιστέρι», δηλώνει στον ΑΝΤ1.

Έτσι πήρε τη δύσκολη απόφαση και αύριο επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά.

«Άγχος, φόβος, στρες. Τα πάντα έχουν σταματήσει μαγαζιά, σχολεία», περιγράφει τα συναισθήματα.

Ο ποδοσφαιριστής Νίκος Γιαννακόπουλος που αγωνίζεται στο Ισραήλ επέστρεψε χθες στη χώρα μας,  όμως η σκέψη του είναι στους συμπαίκτες του.

«Υπήρχε μια αναστάτωση στο αεροδρόμιο, πήγαμε στο καταφύγιο, ευτυχώς όλα καλά, χτυπούσαν συνέχεια οι σειρήνες».

Απόψε επιστρέφουν οι τελευταίοι 90 Έλληνες που είχαν επισκεφθεί την περιοχή, ενώ για αύριο  έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση από το υπουργείο Εξωτερικών  για την επιστροφή Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Ισραήλ, σημειώνει πως, «έστειλαν χθες ανακοίνωση στα τηλέφωνα, ‘να βάλετε στα σπίτια σας νερό, τρόφιμα κλπ, για τουλάχιστον για 3, 4 μέρες’. Αυτό σημαίνει ότι, πάει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Στο αεροδρόμιο επικρατεί συγκίνηση με την επιστροφή όσων κατάφεραν να βρουν ένα εισιτήριο.

«Η γυναίκα μου έρχεται, τα παιδιά μου είναι εκεί, η μια μου κόρη θέλει κι εκείνη να επιστρέψει με τα παιδιά της», δηλώνει στην κάμερα του ΑΝΤ1 ένας άνδρας που περιμένει στο αεροδρόμιο της Αθήνας την πτήση από το Τελ Αβίβ.

«Στο αεροδρόμιο είχε πρόβλημα, χτύπησαν οι σειρήνες και μας έβαλαν να κρυφτούμε», λέει ένας άνθρωπος που έφτασε από το Ισραήλ στην Αθήνα.

Ανάμεσα σε εκείνους που φτάνουν στη χώρα μας είναι και αρκετοί ξένοι υπήκοοι αλλά και άμαχοι Ισραηλινοί που πήραν το πρώτο εισιτήριο που βρήκαν διαθέσιμο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κιλκίς - Εργατικό δυστύχημα: Τελευταίο μεροκάματο για 55χρονο

Θεσσαλία: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των πληγέντων (εικόνες)

Μεσανατολικό: Το... παιχνίδι Ερντογάν σε Ισραήλ – Παλαιστίνη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο