LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2023 13:22

Long cold: Τι είναι το μακρόχρονο κρυολόγημα

Ποια είναι τα συμπτώματα και πως συγχέονται με αυτά του long covid.

Γρίπη - κρυολόγημα

Δεν υπάρχει μόνο μακρά ασθένεια Covid (long Covid) και κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι βιώνουν μακρόχρονα συμπτώματα κρυολογήματος (long cold) έπειτα από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό διαπιστώνει έρευνα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EClinicalMedicine του «The Lancet».

Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα μακρόχρονου κρυολογήματος περιλάμβαναν βήχα, πόνο στο στομάχι και διάρροια για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά την αρχική οξεία αναπνευστική λοίμωξη (γρίπη, πνευμονία ή κρυολόγημα). Οι ασθενείς που ανέφεραν τα συμπτώματα αυτά ήταν αρνητικοί στην εξέταση για Covid-19. Επίσης, οι ερευνητές δεν διαθέτουν ακόμη στοιχεία που να υποδηλώνουν εάν τα συμπτώματα έχουν την ίδια σοβαρότητα ή διάρκεια με τη μακροχρόνια Covid-19.

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύθηκαν δεδομένα από 10.171 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο με απαντήσεις που συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και στατιστική ανάλυση για τον εντοπισμό ομάδων συμπτωμάτων. Η έρευνα αποτελεί μέρος της εθνικής μελέτης Covid-19 του Πανεπιστημίου Queen Mary με τίτλο «COVIDENCE UK», που άρχισε το 2020 και συνεχίζεται, με περισσότερους από 19.000 συμμετέχοντες.

Ενώ η σοβαρότητα μιας ασθένειας φαίνεται να αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου εμφάνισης μακροχρόνιων συμπτωμάτων, διεξάγονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν από παρατεταμένα συμπτώματα ενώ άλλοι όχι.

«Η συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του Covid-19 και άλλων οξέων αναπνευστικών λοιμώξεων είναι σημαντική διότι μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη ρίζα του ερωτήματος γιατί ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν πιο παρατεταμένα συμπτώματα από άλλους. Τελικά αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε την καταλληλότερη μορφή θεραπείας και φροντίδας για τους πάσχοντες», εξηγεί ο καθηγητής αναπνευστικών λοιμώξεων και ανοσίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary και επικεφαλής ερευνητής, 'Αντριαν Μαρτινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγο της ότι αποπειράθηκε να βιάσει το 9χρονο παιδί τους

Χανιά: Φωτιά στις παλιές φυλακές

Ισπανία: Δοκιμαστική εκτόξευση επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου Miura-1 (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν έξι άτομα για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια15:29ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα15:14Η ομάδα του "The Football Show" σας προσκαλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, αύριο15:00Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης14:46Όλυμπος: Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης του Μολδαβού ορειβάτη14:32Ουκρανία: Ο Ζελένσκι είναι υπέρ της διεξαγωγής διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους εταίρους14:18Μπλόκα αγροτών: Δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου - Κλειστή η εθνική οδός στα Μάλγαρα14:04Τουρκία: Σοκ προκαλεί η πτώση και τρίτου ντρόουν - Θέματα ασφάλειας θέτει η αντιπολίτευση13:50Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δένει στο λιμάνι μέχρι το 202713:36Τσιάρας: Οικονομική στήριξη της καλλιέργειας μηδικής, λόγω της ευλογιάς13:22Μπλόκα αγροτών - Ωραιόκαστρο: Ρύζι, όσπρια και κηπευτικά θα μοιράζουν οι αγρότες13:08Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη 27χρονου οδηγού με κοκαΐνη - Παραλίγο να παρασύρει αστυνομικό12:54Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο 12χρονος γιος του ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα γεύματα για άστεγους12:40Μπλόκα Αγροτών: Ανοίγουν τις μπάρες στα διόδια Ωραιοκάστρου, κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα12:24Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου12:10Αγρότες-Μπλόκα: Η κατάσταση σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών11:56Ρωσία: Απίθανη μια συνάντηση απεσταλμένων Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Μαϊάμι11:42Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία 180.000 ευρώ στην Κηφισιά - Δύο συλλήψεις11:28Χαλκίδα - Μπλόκα: Οι αγρότες κλείνουν ξανά την υψηλή γέφυρα 11:14Σκύρος: Ακυβέρνητο πλέει δεξαμενόπλοιο λόγω μπλακ άουτ11:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο