LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2023 17:04

Ισπανία: “Χρυσάφι” οι ελιές - Κατέσχεσαν δεκάδες τόνους κλεμμένου καρπού

Δωδεκαμελής συμμορία, έκλεβε και πουλούσε καρπους ελιάς.

ΕΛΙΕΣ

Η ισπανική αστυνομία κατέσχεσε 74 τόνους κλεμμένες ελιές στη νότια επαρχία Σεβίλλη, στο τελευταίο περιστατικό ληστείας αυτών των καρπών, εν μέσω μεγάλης αύξησης των τιμών λόγω μειωμένης συγκομιδής.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Πίλας για φερόμενη εμπλοκή τους στην κλοπή και εμπορία των ελιών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελιών και ελαιόλαδου στον κόσμο. Οι καύσωνες και η έντονη ξηρασία έχουν προκαλέσει βουτιά στην παραγωγή, ανεβάζοντας τις τιμές. Παρόμοια μειωμένη συγκομιδή αναμένεται και το 2024, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η αστυνομία έχει εντοπίσει και κλοπές ελαιολάδου.

Περίπου 6.000 λίτρα έξτρα παρθένου ελαιολάδου κλάπηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από την εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου Terraverne, η οποία δραστηριοποιείται στην Τέμπα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Μάλαγα, και ειδικεύεται στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας.

Το ελαιόλαδο είχε ήδη εμφιαλωθεί για αποστολή σε πελάτες, δήλωσε η εκπρόσωπος Λόρα Λαρουμπία Νογάλες.

«Με τις τιμές που έχει φτάσει το ελαιόλαδο, το να κλέβεις λάδι είναι πλέον σαν να κλέβεις κοσμήματα», τόνισε σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ληστεία αυτού του είδους, είπε.

Οι κλέφτες απενεργοποίησαν τις κάμερες ασφαλείας και πραγματοποίησαν τη ληστεία μέσα στη νύχτα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Η εταιρεία έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, τοποθετώντας περισσότερους συναγερμούς και περιμετρικές κάμερες. Η αστυνομία πραγματοποιούσε νυχτερινές περιπολίες κοντά στο σημείο, πρόσθεσε η Λαρουμπία Νογάλες.

Περίπου 50.000 λίτρα ελαιόλαδου εκλάπησαν από το Μαρίν Σεράνο ελ Λαγκάρ, ένα ελαιοτριβείο στο Καρκαβούι της Κόρδοβα, λίγες μέρες αργότερα.

Ο Dcoop, ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός ελαιολάδου στην Ισπανία και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου της χώρας, δήλωσε ότι κανένα από τα ελαιοτριβεία του δεν έχει πέσει θύμα ληστείας.

Αλλά «αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι τιμές αυξάνουν τον πειρασμό», τόνισε ο Dcoop στο Reuters.

Ειδήσεις σήμερα:

Νόμπελ Ειρήνης στην Ναργκίς Μοχαμαντί

“Το Πρωινό” - Αργυρός: Σπάνια εμφάνιση με την σύντροφό του στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Άγιοι Ανάργυροι: Επίθεση με γλάστρα σε λεωφορείο - Η μαρτυρία του οδηγού στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)07:46ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη07:32Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)07:19Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη07:07Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο