LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2023 17:12

Μπαϊρακτάρ: “Συμφωνία” για πυρηνικό σταθμό στην Θράκη

Δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργεια για το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια.

Τουρκία - Πυρηνικός σταθμός Ακουγιού

Ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, σε δηλώσεις του σχετικά με το ισραηλινό φυσικό αέριο και τη διαφαινόμενη «συμφωνία», που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη συνάντησή με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι «ένα μέρος του ισραηλινού φυσικού αερίου θα παραμείνει στην Τουρκία και ένα μέρος θα πηγαίνει στην Ευρώπη. Δεν θεωρούμε σωστό να θεωρείται η Τουρκία μόνο χώρα διαμετακόμισης", όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Προβλέπεται μεταφορά μέσω της Τουρκίας. Έχουμε μιλήσει για μεταφορά μέρους του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία και μέρους του στην Ευρώπη. Θα καθίσουμε ο ένας απέναντι στον άλλον και θα διαπραγματευτούμε με τους συνομιλητές μας κατά την επίσκεψή μας στο Ισραήλ το Νοέμβριο. Δεν θεωρούμε σωστό να θεωρείται η Τουρκία μόνο χώρα διαμετακόμισης. Έχουμε υπογράψει εξαγωγικές συμφωνίες φυσικού αερίου με ευρωπαϊκές χώρες. Θα αυξήσουμε τις συμφωνίες πώλησης και εξαγωγής φυσικού αερίου. Έχουμε προετοιμάσει τις υποδομές μας αναλόγως».

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στα σχέδια πυρηνικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι η ενεργοποίηση του πρώτου αντιδραστήρα στο Άκουγιου τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, αλλά και η συνέχιση των συνομιλιών για πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Θράκη και τη Σινώπη.

«Θέλουμε οπωσδήποτε να θέσουμε σε λειτουργία και τα έργα της Σινώπης και της Θράκης. Οι διαπραγματεύσεις μας με την Κίνα για τον αντιδραστήρα στη Θράκη συνεχίζονται και θέλουμε να οριστικοποιήσουμε μια συμφωνία τους επόμενους μήνες. Οι αρθρωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες θα αντιπροσωπεύουν το 25% της πυρηνικής μας δυναμικότητας. Όταν οι σπονδυλωτοί πυρηνικοί σταθμοί μπαίνουν στη φάση της κατασκευής, προχωρούν ταχύτερα από τους άλλους».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Να δοθούν περισσότεροι πόροι για Μεταναστευτικό και κλιματική κρίση

Άγιος Παντελεήμονας: Προφυλακιστέος ο 74χρονος που σκότωσε το φίλο του

Άρειος Πάγος: Δικαίωση ασφαλιστικής εταιρείας - “Φταίει ο ιδιοκτήτης που έκλεψαν το αμάξι του” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο