LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2023 17:27 | Ανανέωση: 02 Οκτωβρίου 2023 18:18

Κηφισός: Γερανοί “παρκάρουν” για να απομακρύνουν ακινητοποιημένα οχήματα (εικόνες)

Ποιο άλλο μέτρο θα εφαρμοστεί, με ιδανικό σκοπό να ελαχιστοποηθούν τα μποτιλιαρίσματα στον αυτοκινητόδρομο.

Γιάννης Οικονόμου - Κηφισός - Εθνική Οδός

Δύο γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας θα βρίσκονται στο εξής μόνιμα σταθμευμένα επί της Λεωφόρου Κηφισού, με αποστολή να απομακρύνουν όποιο όχημα έχει ακινητοποιηθεί και απειλεί να προκαλέσει συμφόρηση κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου. Παράλληλα, καθιερώνονται περιπολίες αστυνομικών με μοτοσικλέτες στον Κηφισό, προκειμένου να λύνονται άλλα μικροπροβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν κίνηση και μποτιλιάρισμα.

Γιάννης Οικονόμου - Κηφισός - Εθνική Οδός

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας (02/10), στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, το άλλο είναι στο ύψος του ΚΤΕΛ- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα.

Παράλληλα, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό.

Γιάννης Οικονόμου - Κηφισός - Εθνική Οδός

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί βασική οδική αρτηρία στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής. Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας.

Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται.

Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Γιώργος Ρωμανιάς

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Η μητέρα έγινε “ασπίδα” για να σώσει την κόρη της (βίντεο)

Εορτολόγιο - 2 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ΟΠΕΚΕΠΕ και ο προσωπικός αριθμόςΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει στην εβδομαδιαία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός.

Θεσσαλονίκη: Στην Εισαγγελία οδηγήθηκε ο Τούρκος που πυροβόλησε πράκτορα της ΕΥΠΣήμερα 11:57 | Ειδήσεις

Διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος.

Κρήτη: Προφυλακίστηκε 48χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου ανιψιού τουΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Ο φερόμενος ως δράστης, κατηγορείται ότι βίαζε τον ανιψιό του, επί σειρά ετών, από τα 9 του χρόνια.

Τροχαίο δυστύχημα στου Ζωγράφου: Μηχανή παρέσυρε γυναίκαΣήμερα 08:31 | Ειδήσεις

Το τροχαίο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, με την άτυχη γυναίκα να τραυματίζεται θανάσιμα, όταν αρχικά χτυπήθηκε από μηχανή και μετά έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Οπαδοί της Μίλαν “κήδεψαν” την Ίντερ μετά την μεγάλη ήττα από την Παρί19:17Πήλιο: Εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες για το καλοκαίρι19:00Ουκρανία: Μεγάλη επιχείρηση με στόχο ρωσικά αεροσκάφη18:43Formula 1: «Πάρτι» για Πιάστρι και McLaren στην Ισπανία 18:29Μαρινάκης: Κανονικά η ηλεκτρική διασύνδεση με το Ισραήλ, είναι έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος18:15Κέρκυρα: Τουρίστας έπεσε από ύψος σε βράχια στη θάλασσα18:00Ζελένσκι: Στέλνει αντιπροσωπεία στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη – Ποιοι είναι οι όροι του Κιέβου 17:46Αγρίνιο: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου επειδή απείλησε πελάτη με μαχαίρι17:31Οι χάκερ των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και οι κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα 17:17Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου - Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον οδηγό17:00Αναζητούν άνδρα που χαρακώνει αυτοκίνητα στη Λιοσίων - Δίνουν αμοιβή σε όποιον βοηθήσει για τον εντοπισμό του (βίντεο)16:45Χανιά: Τουρίστρια τραυματίστηκε στο μονοπάτι Ε4 - Στο σημείο η πυροσβεστική16:30Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:16Φιορεντίνα: Φωτιά σε προπονητικό κέντρο16:00Φωτιά στην Αργολίδα15:44Ουάσινγκτον: Εκατομμύρια μέλισσες "δραπέτευσαν" μετά από ανατροπή φορτηγού που τις μετέφερε (βίντεο)15:30Παρί Σεν Ζερμέν: Δυο νεκροί στους πανηγυρισμούς για το Champions League15:13Το φως της ημέρας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα14:59Αττική: 14 νεκροί από τροχαία τον Μάιο14:42Πάτρα: Από θαύμα δεν επαναλήφθηκε τραγωδία με κοτρώνες να πέφτουν από πολυκατοικία14:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο