LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2023 22:53

Επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων πουλούσε κλεμμένα (εικόνες)

Απίστευτη πλεκτάνη είχαν στήσει οι συλληφθέντες που λειτουργούσαν ολόκληρη επιχείρηση εμπορευόμενοι κλεμμένα ανταλλακτικά. Η φωτιά τους "κάρφωσε".

Κλοπές αυτοκινήτων - ανταλλακτικά - Ηράκλειο

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματα τους σε νομιμοφανή επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, με σκοπό τον παράνομο πορισμό οικονομικού οφέλους.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης την Πέμπτη (28-9) στο Ηράκλειο, 2 άτομα, μέλη συμμορίας, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, εμπρησμό από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Κλοπές αυτοκινήτων - ανταλλακτικά - Ηράκλειο

Η δράση της συμμορίας αποκαλύφθηκε ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε υπόγειο χώρο κτηρίου, τον οποίον χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη των κλεμμένων οχημάτων. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου της 'Αμεσης Δράσης σχετικά με πυρκαγιά στο κτήριο, εντόπισαν στο υπόγειο πλήθος κλεμμένων οχημάτων πινακίδων και ανταλλακτικών και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, η οποία επελήφθη προανακριτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα εξαρτήματα των οποίων μεταπωλούσαν ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της συμμορίας αφού αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα τα μετέφεραν σε αποθήκη νομιμοφανούς εταιρίας που δραστηριοποιούταν στην πώληση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, την οποία χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα».

Εκεί πραγματοποιούσαν την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν τα εξαρτήματά τους, τα διέθεταν προς πώληση στην επιχείρηση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Κλοπές αυτοκινήτων - ανταλλακτικά - Ηράκλειο

Όπως σημειώνεται από την Αστυνομία, η συμμορία είχε αναπτύξει υποδομή αποτελούμενη από τεχνογνωσία για:

  • την αφαίρεση των κλεμμένων οχημάτων, τα οποία φαίνεται να αποσπούσαν με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,
  • το εργαστήριο αποσυναρμολόγησής τους και
  • την ανάπτυξη δικτύου διάθεσης ανταλλακτικών, προκειμένου να μετουσιώνεται το κλοπιμαίο σε οικονομικό όφελος για αυτούς.

Από έρευνα στην αποθήκη της επιχείρησης και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Κλοπές αυτοκινήτων - ανταλλακτικά - Ηράκλειο

  • 13 αυτοκίνητα, 10 εκ των οποίων έχουν εξακριβωθεί ως κλεμμένα,
  • πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, πόρτες αυτοκινήτου, κονσόλα, 6 φανάρια,
  • 3 άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων,
  • 2 πινακίδες κυκλοφορίας και
  • το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των έτερων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Η τελευταία ανάρτηση της γυναίκας που διαμελίστηκε από την κρεατομηχανή

Μπακογιάννης: η αστυνόμευση στην Αθήνα, η ποιότητα ζωής και το μποστάνι της Κοσιώνη (βίντεο)

Χανιά - απάτη: Έταξε μηχανή και “έφαγε” εκατοντάδες ευρώ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεοΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Ισραηλινοί όμηροι εμφανίστηκαν σε βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς. Το μήνυμά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο