LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2023 17:58

Μάικλ Γκάμπον: Πέθανε ο “Ντάμπλντορ” του “Χάρι Πότερ”

Ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς ταινιών του "Χάρι Πότερ" έφυγε από τη ζωή.

AP - Μάικλ Γκάμπον

Ο Βρετανοϊρλανδός ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, που υποδύθηκε στον κινηματογράφο τον χαρακτήρα του Ντάμπλντορ στον "Χάρι Πότερ", απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Στη διάρκεια της 50ετούς σταδιοδρομίας του κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και υποδύθηκε τον διευθυντή της σχολής των μάγων σε έξι από τις οκτώ ταινίες Χάρι Πότερ.

"Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Αν και τον γιο του Φέργκους στο προσκέφαλό του, έπειτα από πνευμονία", σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου σε μια παραγωγή του "Οθέλλου" στο Δουβλίνο το 1962.

Στη Βρετανία έγινε διάσημος ως επιθεωρητής Μεγκρέ στην ομώνυμη σειρά που μεταδόθηκε από το δίκτυο ITV, στη συνέχεια ως Φίλιπ Μάρλοου στη σειρά "The singing detective" το 1986.

AP - Μάικλ Γκάμπον

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο θεατρικό σανίδι. Στον κινηματογράφο έπαιξε στο "Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ" μία ταινία που κυκλοφόρησε το 2002 και στον "Λόγο του βασιλιά" (2010) όπου υποδύθηκε τον βασιλιά Γεώργιο Ε'.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υποψήφιος για βραβείο Έμι για την ερμηνεία του στον ρόλο του κυρίου Γούντχαουζ το 2010 στη διασκευή του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν "Έμα". Το 2002, στο "Path to War" ("Μονοπάτια πολέμου") για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, υποδύθηκε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον.

Όμως ήταν ο "Χάρι Πότερ" που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο, και με τον οποίο κέρδισε νέους φαν, κυρίως στο νεανικό κοινό.

Το 2015 είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το θέατρο καθώς δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να απομνημονεύσει το κείμενό του. Συνέχισε ωστόσο να εργάζεται για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Είχε ονομαστεί ιππότης για τη συμβολή του στον κόσμο του θεάματος το 1998.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ απέτισε φόρο τιμής σε έναν "εξαιρετικό ηθοποιό". "Είτε έπαιζε Μπέκετ, είτε Ντένις Πότερ, είτε Χάρι Πότερ έδινε όλο τον εαυτό του σε κάθε χαρακτήρα", έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Ελικόπτερο: η στιγμή της πτώσης στην θάλασσα (βίντεο)

Γλυκά Νερά - Εισαγγελέας: Ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν για να την εκδικηθεί

Revenge porn - Εύβοια: Εφιάλτης για μαθήτρια από “καυτή” φωτογραφία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος ΔιάδρομοςΣήμερα 15:46 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του ant1news.gr“βαφτίζεται” τουρκικό και συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη αλλά και τις κινήσεις που γίνονται για να περνούν από τον Κάθετο Διάδρομο μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας αυξημένες ροές, που θα σημάνουν το τέλος οποιασδήποτε ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία.

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντωνΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι συλληφθέντες θα βρεθούν αύριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα.

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπήΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις16:37Super League: Με τρία αμφίρροπα ματς η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής16:24Ακρωτήριο Ταίναρο: Διάσωση δεκάδων μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex16:10Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος15:56Ηράκλειο - Τηλεφωνική απάτη: 45χρονη έχασε 800 € από άνδρα που παρίστανε τον λογιστή15:42Γκιουλέκας: Δουλεύουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα που μας ενώνει - Τα έργα που θα ολοκληρωθούν ως το 202715:28Βόλος: Φορτηγάκι τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)15:14Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών15:00Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ - Δήλωναν ακόμα και εκτάσεις θανόντων14:46Ηράκλειο: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 37χρονος που συνελήφθη για οπλοκατοχή 14:32Εκτροπή νταλίκας πριν την έξοδο της Θήβας - Τσιμέντα και ορυκτέλαια έπεσαν στο οδόστρωμα (εικόνες)14:18Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή14:04Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο